Budapesten, hol található páternoszter, amelyet meglehet tekinteni, ahová beengedik az utca emberét?
Gyerekeimnek szeretném megmutatni, amíg még lehetséges. Mivel az EU betiltotta ezeknek az építését, és javasoltan mielőbb normál (modern) liftekre cserélik őket.
Mindezt teszik annak ellenére, hogy balesetet nem okoztak, csupán azért, mert a mozgássérültek nem tudják használni.
Én nagyon kedveltem a mindennapi használatát, mikor az MTV Szabadság téri épületében dolgoztam.
Mellesleg, nem értem, miért nem lehet néhány régi épületben megtartani őket a régiség védelme miatt? :-o
Olyan páternosztert keresünk, amit probléma nélkül meglehet tekinteni, ki lehet próbálni, ahol a portás/biztonsági őr nem kekeckedik ezen.
A Markó utcai bíróság épületében van egy teljesen működő. Ellenőrzés után lehet bemenni.
Illetve a régi Nagyvásártelepen és a lebontott ipari minisztérium épületében voltak páternoszterek annó.
MÁK székházban is van a Hold utcában.
BKV székház Akácfa utca
Kardiológiai intézet a Nagyvárad téren, ide bárki bemehet 9 szinten át megy a páter és bár ki van írva, hogy csak kórházi dolgozók használhatják nem foglalkozik senki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!