Animét keresek, ami nagyon elgondolkoztató és lélektani, ha lehet sulis legyen, köszi (OreGairu már láttam! ) segítenének?
Code Geass - az első évadban többet vannak az iskolában, a második évadban azonban már nem, illetve mecha is.
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu - a főszereplő iskolába jár, de nincs nagy szerepe az iskolának
Ef - A Tale of Memories, Ef - A Tale of Melodies - vannak benne iskolai részek
Mahou Shoujo Madoka Magica - vannak benne iskolai részek
Monogatari Series
Gakkou Gurashi! - ez annyira nem elgondolkodtató, de lélektani
Another - iskolai, lélektani, horror, de nem annyira félelmetes
Ghost Hunt - iskolás, misztikus, lélektani
Ghost Hound -iskolás, lélektani, misztikus, horror, nem annyira kiemelkedő darab, de én szeretem
Nem iskolás, de ha érdekel a téma mindenképp ajánlom:
Juuni Kokuki
Death Parade
Umineko no Naku Koro ni
Mushishi
Psycho-Pass
Haibane Renmei
"A sulis környezet, már alapból kizárja,..."
A hozzászóló nem látta, vagy nem értette az Angel Beats sorozatot.
Éppen a 13. rész fordításánál tartok. Nagy kedvencen lett,
de csak gagyi feliratot találtam hozzá.
Neon Genesis Evangelion-t 8 éves korig ajánlom, leszámítva az erőltetett technikai halandzsát, amit senkinek.
A Haibane Renmei-vel az a bajom, hogy mindig úgy éreztem, nagyon nem odaillően keverték bele a keresztény hitvilágot, környezetet. Mintha Antonioni a Budhista hitvilágból építkezett volna.
Igazad van! Tényleg hiba keresztény hitvallási elemeket építeni egy olyan animébe, ami a purgatóriumban játszódik. Végül is a purgatórium koncepciója még véletlenül sem a keresztény hitvilágból származik. Sőt! Az Evangelionnal is egyetértek! Techno-halandzsa egy sci-fi animében? Szőrnyű! Milyen ostoba rendező csinál ilyet? Csak dobjunk oda egy rakat futurisztikus ketyerét, meg óriásrobot a nézőnek és majd ő kitalálja mi-mit csinál. Ezek után persze örömmel megkérdezném, hogy láttad-e egyáltalán a fentebb említett címeket, de én is tudom, hogy a válasz: nem.
Ui: Attól, hogy ismersz egy olasz filmrendezőt még nem leszel okosabb. Ha pedig szeretnél valamit lehúzni, akkor vedd rá az idődet, mert az a fejenként 1-1 mondat amit 2 animére kihánytál csakis téged minősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!