Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Írnátok elvont, kicsit sötéteb...

Írnátok elvont, kicsit sötétebb elgondolkoztató filmeket, vagy animéket?

Figyelt kérdés
Mint például a Suicide Room, Soha ne hagyj el. A lényeg, hogy elgondolkodtató legyen, sokkoló. De lehet akár a suicide room-hoz hasonló is, önbántalmazó/depressziós fiatalokról szóló is előnyben van.

2015. jún. 27. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Heló!

A Funny Games tökéletes lesz.

2015. jún. 27. 16:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Animéket tudok ajánlani:

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - hat fiú bekerül egy javítóintézetbe, ahol egy hetedik, idősebb srác veszi szárnyai alá őket. Erős barátság alakul ki közöttük, kiállnak egymásért és céljaikért, hogyha kijutnak, akkor jobb emberek legyenek.

Death Parade - ez már annyira nem brutális, mint a Rainbow, de mondanivalóban bővelkedik. A túlvilágon játszódik, vagyis az előtt egy lépcsőfokkal, egy Quindecim nevű helyen, ami a leginkább egy bárra hasonlít. A halott emberek lelkei ide kerülnek, ahol Decim, egy döntőbíró várja őket. Az emberek nem emlékeznek arra, hogy kerültek oda, arra sem, hogy meghaltak. Egy véletlenszerűen kiválasztott játékot kell játszaniuk, mely során folyamatosan visszanyerik emlékeiket, s egyre inkább megmutatják igazi természetüket. Ez alapján dönti el Decim, hogy melyik lélek hova kerüljön: az Ürességbe (hasonló a Pokolhoz) vagy újjászületnek.

Steins;Gate - ez nem annyira elvont, az időutazásról szól. Nagyon logikusan felépített, jól összerakott anime, az egyik legjobb.

Wolf's Rain - négy fiúról szól, akik valójában farkasok, de egy prófécia úgy tartja: "Mikor a világ végéhez ér, a Paradicsom megjelenik majd valahol a földön. De csak a farkasok tudják majd, hogy merre keressék." Emiatt évekkel korábban lemészárolták a farkasokat, csak néhány túlélőjük van (köztük a négy fiú), akik rejtőzködnek, emberi alakot vesznek fel, emberek között élnek. A fiúk célja először Cheza, a "viráglány" megtalálása, majd a Paradicsom felkutatása.

Még nem láttam, de tudtommal a Monster is ilyen sötétebb, elgondolkodtató anime.

2015. jún. 27. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:

film: Az embermás [link]

anime: Ergo Proxy

2015. jún. 27. 16:39
 4/9 anonim ***** válasza:
From the new world.
2015. jún. 27. 17:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Film: Viharsziget.

Anime: Deadman Wonderland

2015. jún. 27. 18:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Esetleg még a Pshycho Pass címû anime (elôzô voltam)
2015. jún. 27. 18:13
 7/9 anonim válasza:
Hát én ajánlanék neked egy alapművet,az anime neve Death Note.nem tudom,hogy láttad már,mivel elég népszerű anime.Ilyen krimi féle,el lehet rajta gondolkodni,rádöbbent a világ hibáira.A grafikával és a szinkronnal szerintem nincs baj.A történet összességében unalmas is volt néha meg nem is.Egy idő után már unalmas lesz nézni,de erre majd te is rájössz(mondjuk valakinek tetszik a vége,na de mindegy).Az első animék között volt,amiket megnéztem.Remélem tetszeni fog:)
2015. jún. 28. 12:57
 8/9 anonim válasza:

Film:Holtodiglan (az újabb)

The Philosopher

2015. jún. 28. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Film:

A Nagy Kékség

Mártírok

Nem vénnek való vidék

Halálsoron

Pillangóhatás

Anime:

Wolf's Rain

Fate/Zero

Rainbow

Elfen Lied

Evangelion (nagyon erősen ajánlom, elképesztően összetett mű, de csak a befejező filmben bontakozik ki igazán. Olyan mint egy hatalmas pszichológiai elemzés, minden karakter lelkibeteg csak mind máshogy.)

2015. jún. 28. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!