Már miért lennének a sumerek(!) leszármazottai és/vagy milyen értelemben?
Kulturálisan mondhatjuk, hogy a nyugati civilizációban szegről-végről mindenki leszármazottja a sumereknek.. de etnikailag és nyelvileg nyilvánvalóan közük nincsen senkihez.
"amúgy megvettem egy könyvét 18 ezer forintért"
Na ezért éri meg baromságokat összehordani. Mert vannak olyanok, akik ennyiért is megveszik.
Én most dolgozom az új könyvemen, amely a perui indiánok és az ősmagyarok Kr. előtt 3400-2800 közötti szoros kapcsolatát tárgyalja. Történelmi tényekkel, írásos(!) bizonyítékokkal, korabeli feljegyzésekkel, sok-sok színes képpel. Az ára valahol 18000 és 21000 forint között lesz, ha érdekel, privátban nálam elő lehet jegyezni!
Az elméletem:
Magyarok egy pár családnyi lovas nép: "Szép ez a Mezopotámia, de kicsit zűrös és mindenki ostromolja/támadja a várost. Túl meleg van. A lovak, ökrök jók azokat elvisszük." Északra vándorolnak és összefutnak a Szkítákkal. "Na! Itt lehet legeltetni a lovakat, ökröket. Lehet újabb helyeken legeltetni. Micsoda? Be kell olvadnunk?! Egy hordában kell fosztogatnunk Európát?! A fenébe is! Menjünk nyugatra!" Kárpát-medence:" Na! Itt lehet legeltetni meg földet is művelni. Letelepszünk."
Első:
Nyelvileg nincs közünk a sumérokhoz?! Nem tudom 100%-ig bizonyítani, de részben néhány szó biztos hogy onnan származik vagy kicsit átalakult.
István, Úr, , urunk, hal, hall, ispán, isten, istápol, rajta, harag, harap, haramia, makréla, makrancos, seprű, tepsi, krém, kapa, kasza, kell, kelet, kelme, érdes, semmi, anyu, annyi, urna, ez, ezer, zűr, zaj, zavar, rés, rész, reped, per, áspis, ánizs, zsálya, malac, marha, hahota, hórihorgas, summa, sugall, sudár. (jó, van amelyiket nem sokat használjuk vagy sose)
Lehet még sok szó hangutánzószó lett pl. miáú, aú, jaj, hej, ejnye
Nem. Csak a nyelvről van szó. Hogy szerintem átvettünk szavakat, főleg amit a sumérok neveztek el, mert ők találták fel (pl. a hatos szám és a hatos számrendszer, tégla, kőfejtés, faragás). Aztán alakítottak más törzsek (lovas népek pl. szkíták) nyelve. Ezek utána még változhattak, eltűntek, megváltozhatott a jelentésük vagy ahogy írtam sok hangutánzó szó lett.
Nincs erre se bizonyítékom de meggyőződésem, hogy az olyan szavak mint "úr" Ur város nevéből származik, de úgy hogy az Ószövetségben leírták Ur városát, mint az "isteni város" vagy "isten áldott város" és az írásokból maradt fenn és a vallási énekekben hogy "az Úr" ami Istent jelent vagy a "világ felett uralkodó felsőbb hatalom". Tehát vagy a leszármazottaink ezeket megszerezték/elrabolták vagy elvándorolt nem ugyanazt a nézetet követő zsidók egybeolvadtak ezekkel az ősökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!