Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van az, hogyha valaki...

Miért van az, hogyha valaki nem ír helyesen, akkor rögtön jön a leoltás, hogy tanulj meg előbb írni stb?

Figyelt kérdés

engem eddig nem szóltak le a helyesírásom miatt,de nem tudom miért ilyenek az emberek.:S ha valakinek van valami problémája nyilván nem arra fog figyelni, hogy hogyan ír. és amúgy se. én például msnen is hibásan írok,de az nem azt jelenti, hogy nem tudok írni, hanem ilyenkor az a lényeg, hogy mások megértsék. attól még lehet jó nyelvtanból.

(tudom,hogy kisbetűvel és de-vel nem kezdünk mondatot..-.-)

2010. ápr. 6. 14:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

értem.

köszönöm a normális válaszokat.

2010. ápr. 6. 14:20
 12/18 A kérdező kommentje:

igen én is tudatosan szoktam egybeírni szavakat.

nem azért, mert nem tudok írni..

2010. ápr. 6. 14:21
 13/18 anonim ***** válasza:
azért mert idegesit. nem is állok le olyan pasival, aki nem ir helyesen :D
2010. ápr. 6. 14:29
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a kisbetűvel írás is káros, mert csökkenti a megértéshez szükséges redundanciát. A nagy kezdőbetűt is azért találták ki, mert ez gyakorlott olvasónak segíti a szöveg tagolását, áttekintését, megértését. Ha kisbetűvel kezded a mondatokat, akkor ez a redundancia csökken. Akkor is meg lehet érteni, de több munkával.
2010. ápr. 6. 14:30
 15/18 anonim ***** válasza:
de ez a kisbetűs cucc elfogadható a kompinyelvben :D
2010. ápr. 6. 14:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert ha már valaki veszi a fáradtságot, hogy kiírjon ide egy kérdést/választ, akkor legyen már annyi ideje is pluszba, hogy átolvassa amit ír! Engem ez idegesít, hogy bocsi a helyesírási hibákért, de siettem! Na azalatt míg ezt leírja az illető, ki is javíthatta volna helyette a hibáit! Meg ez nem msn, ahol az ember a haverjával/barátaival beszél, hanem idegen emberek olvassák, és azok nem olyan elnézőek! Kva idegesítő ha az alap dolgokat sem lehet normálisan leírni!
2010. ápr. 6. 15:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Hidd el, észre lehet venni azt, amikor valaki elír valamit, vagy nem tud rendesen írni. Lyuk helyett juk pl. és hasonló durva hibák. Az okés, ha lemarad egy betű vagy félrenyomja, azt meglátni, mert olyankor egyből a klaviatúrára nézek, és látom, hogy az elnyomott gomb mellette van annak, amit akartak volna nyomni. Ami kiakaszt néha, az az ékezetek elhagyása. Mi értelme, máig nem jöttem rá.

Az emberben legyen még annyi igényesség, hogy 1x nézze már át a szöveget, amit írt.

2010. ápr. 6. 17:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy 14:35-ösnek igaza van, egybefolyt lesz a szöveg nagy kezdőbetűk nélkül, nem lesz fragmentált. Sokkal nehezebb megtalálni a mondatvéget a szemnek.
2010. ápr. 6. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!