Édesanyám nem fizetett be egy büntetést, most mi fog történni?
Anyámat réges régen megbüntették kb 100e Ft-ra és ezt nem fizette be, most abból a 100e-ből lett fél millió, és azlenne a kérdésem, hogy ebből lehet börtönbüntetés is?
Mert félek hogy anyámat lecsukják!
Tartozásért senkit nem csuknak börtönbe. Ellenben a végrehajtó látogatást tehet és lefoglalhat értékesebb dolgokat. Ha dolgozik letilthaják a fizetése egy részét. Ha ingatlan van a nevén arra ráterhelhetik és ha nem fizet el is árverezhetik.
Fizetési felszólításokat nem okos dolog figyelmen kívül hagyni, csak növekszik az összeg. Ha nem tudja egyben kifizetni lehet kérni részletfizetést a végrehajtás elkerülése érdekében.
Nekem meg a törvény linkelt szövege a bátyám.
A fél millió már nem annyira piti, szerintem. És nem is azt írtam, az elsőben, hogy már holnap éjjel lerohanja a tek, hanem csak azt, hogy elfajulhat annyira, hogy lecsukják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!