Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Magyarorszag helyzete akkor...

Magyarorszag helyzete akkor is ilyen lenne, ha az I. vilaghaboru utan nem darabolodott volna fel?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a gazdasagra. Erdely pl gazdag aranyban , ezüstben és ércekben.Es ugye ott volt az Adriai-tenger. Szerintetek ?

2016. ápr. 2. 12:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
tudom hogy vannak köztünk pl cigany gyulolok, de ne haragudj, te szerintem magyar gyulolo vagy . De nem baj , szived joga, akarcsak barkinek.
2016. ápr. 2. 15:32
 12/17 anonim ***** válasza:
11%

Elejétől kezdve?

Nézz utána, hogy hol voltunk "az elején". Aztán hogyan szereztünk és vesztettünk el folyamatosan területeket.

Sokan szeretik elfelejteni, hogy "nagymagyarország" csak egy állapot volt, előtte és utána is voltunk, csak épp kisebbek.

És hidd el, azok a népek, akik az elfoglalt(!) területeken éltek/élnek, ugyanúgy áhítják a szabadságot és a nagyságot.

Nem véletlenül hoztam el a boszniai háborút. a szerbek ugyanúgy vágynak nagy szerbiára, aminek történetesen része Horvátország is, ami egykor Magyarországhoz is tartozott. Ha most képesek voltak háborúzni érte, akkor szerinted ha Magyarország része lenne, akkor nem?

Civilek tízezreit ölték meg alig pár éve a háborúban. Akarnál harcolni? Meghalni, vagy elveszteni rokont, testvért? Szeretnéd, hogy az ellenség hajtaná el asszonyodat, gyújtaná fel állataidat és erőszakolná meg a házadat, miközben te épp elvérzel a harcmezőn?

Nincvs békés egymásmellett élés. Az írek nemrég még rendszeresen robbantgattak Észak-Írország miatt. A katalánok, baszkok folyamatosan szeretnének elszakadni Spanyolországtól. Koszovó, Macedónia, Bosznia még mindig nem nyugszik.

De elég, ha megnézed a mostani Magyarországot: a király folyamatosan nyafog és toporzékol, hogy ő nem akarja ezt az EU-t, pedig ez még nem is egy ország, csak egy szövetség sok nemzettel.

Amíg olyan gyarló és önző az ember, amilyen, addig ez nem fog működni.

2016. ápr. 2. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
11%

Magyargyűlölő? Lol.

Azért, mert nem ragaszkodom vakon egy sosem létezett eszményképhez, hanem gondolkodom és mérlegelek?

Ennyi erővel mondhatnám, hoyg te pedig hülye vagy - de nem mondok ilyet.

2016. ápr. 2. 15:39
 14/17 igaziNÉV válasza:
Én h*lyeségnek tarton a régi Nagy Magyaorazágot , persze jó lenne ha még mindig ilyenek lennénk :D . Én csak a felföldre és székelyföldre mondom azt hogy : nem nem soha !!!!!!
2016. ápr. 26. 18:14
 15/17 igaziNÉV válasza:
Kedves válaszoló !: van amiben egyetértek veled de van amiben nem . Gondoljunk viszza az I. világháború utáni évekre . Ugye Magxarország elveszette területének 2/3 -át (!!) tudom hogy ezen reszeken nem volt nagy magyar lakta terulet, de akkor M.O. része volt ! Na , ugye a Felvidék és a Székelyföld ami a mai napig szín magyar lakta terület .A haború után ( a II. V H utan is !!) a szlovákok megtiltották a magyar nyelvet, akar eroszakosan is zaklattak a magyarokat , ugyan igy a romanok szekelyfoldon.Az még a tető hogy a szlovákok kitoloncolták a magyarok egy részét ( ami azért szerintem embertelen ). Na gondolkozz el ezen mélyebben, és utána azon gondolkodj miért ilyenek a Magyarok a Szlovákokkal és a Románokkal !!!!
2016. ápr. 26. 20:10
 16/17 igaziNÉV válasza:
Meg azért arról se feledkezzünk el hogy magyaroszág hiába hódította ezeket a teruleteket , de ugy ahogy jol bant a nemzetiségekkel . Pl Horváthország M.O. resze volt , de azért Horvátországról nem mondhatjuk azt hogy nem volt neki önállósága.
2016. ápr. 26. 20:13
 17/17 igaziNÉV válasza:
A Románok, Szlovákok így köszönték meg Mária Terézia segítését .......
2016. ápr. 26. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!