Milyen szóval tudom kifejezni a rövd hümmögést (ühüm/aham) egy mondatban anélkül, hogy a "hümmögött" szót használnám? Mert ezzel a szóval hosszabb ideig cselekvésre asszociálnék, nem pedig rövidre.
Figyelt kérdés
2016. márc. 19. 23:38
2/14 A kérdező kommentje:
De ez olyan hülyén hangzik, nem? :D Én is gondoltam rá, de valahogy nem tetszett a fülemnek.
2016. márc. 19. 23:47
3/14 BringaManó válasza:
5/14 A kérdező kommentje:
Második, köszönöm!
Harmadik, és ezt egészen pontosan hogyan teszed bele egy leíró mondatba? "A kérdésre csak hmmm válaszolt"? :D
2016. márc. 20. 12:07
6/14 fersk válasza:
A kérdésre csak egy 'Hmmm' volt a válasz.
A kérdésre a válasz így hangzott: - Hmmm...
- Hmmm - hangzott válaszként.
Válogass...
7/14 anonim válasza:
"A kérdésre csak hümmögéssel válaszolt?"-esetleg így
8/14 fersk válasza:
A kérdező így kérte:
"...egy mondatban anélkül, hogy a "hümmögött" szót használnám?".
9/14 A kérdező kommentje:
De ezek mind olyanok, hogy a hang, amit a szöveg alapján "elképzelek" hosszabbak, mint amikor valaki gondolkodik például, és hümmög közben. De én olyan értelemben értem, amikor csak azt a rövid hangot adod ki. Most nem tudom máshogy mondani, de amit mondjuk egy messenger beszélgetésben "aha"-nak vagy "ühüm"-nek írnál. És mindezt leíró szövegben szeretném kifejezni, nem pedig párbeszéddel.
2016. márc. 20. 20:24
10/14 fersk válasza:
"messenger beszélgetésben "aha"-nak vagy "ühüm"-nek írnál"
Ezekkel tökéletesen egyenértékű így: hüm-hüm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!