Mit gondoltok az Eugén férfi névről?
Érdekel maga a név hangzása véleményetek szerint, mennyire szép, mennyire nem, valamint érdekel a "lelki" oldala is, tehát milyen személyt képzeltek el hozzá, valamint egy bemutatkozásnál mi lenne, illetve lenne -e valami reakciótok egy Eugén nevű személy irányában?
Nem névválasztás előtt állok, ezért sem írtam gyereknevelés témakörbe, csak véleményekre vagyok kíváncsi, mert nekem mostanában tetszik :D
Köszönöm előre is :)!
Igen :D És az Ödön is az Eugén elvileg.
Mondjuk én azt hittem, hogy van valami köze az Egon-hoz is (mármint az Eugénnek) de nincs.
köszi :)
Hmm, vagy mégsem:
"A 19. században a Jenő nevet (tévesen) a német Eugén névvel azonosították, s így ez az azonosítás maradt meg napjainkig.[2]"
"Az Ödön[1] férfinév az Eugén magyar megfelelője, eredeti alakja Ögyén. A 19. században az Ödön nevet mesterségesen az Edmund illetve Edmond nevekkel azonosították, míg az Eugén nevet a Jenővel.[2]"
Semmi baj :D A negatív válasz is jó, köszi :)
Talán a becézéssel lehet baj, mert nem igazán lehet (?)
Mondjuk én személy szerint nem szeretem a becézéseket, de ez elég hosszú név, ráadásul a "nehezebbik" fajtából.
Talán a francia változat, "Özsén" annyiból jobb, hogy bár leírva 3, ejtve csak 2 szótag..
Talán a becézése: Gégé:D Vagy nemtom, tényleg furcsa:)
De ha nem szeretsz becézni, jó neked:P:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!