Miért nembírom felfogni a matekot? Miért nem értem meg?
Sajnos van, aki nem tudja megtanulni.
De ez elég ritka, talán nem tartozol ezek közé.
Az előző javaslata helytálló, valaki mással kellene tanulnod, és egy-két alapdolgot együtt megértened vele.
Ha így sem megy, akkor marad az augusztusi javítóvizsga.
Ott engedékenyebbek a tanárok általában.
Ismerek olyat, aki ötödiktől érettségiig mindig pótvizsgán ment át. Aztán jó magyartanárrá vált, és kutya baja. Igaz, emlegeti a matekot azóta is :)
amikor anno korrepetáltam matekot, akkor az volt a tapasztalatom, hogy a legtöbb esetben a probléma legnagyobb része ott van, hogy a diák legtöbb energiája arra ment el, hogy 'áhh, én hülye vagyok a matekhoz, nekem ez nem megy'. Emiatt leblokkol, és gyakorlatilag az van, hogy ül a feladat felett, és szenved, hogy neki ez mennyire nem megy - és odáig, hogy érdemben gondolkodjon is a feladaton, gyakorlatilag el se jut. Aztán amikor hosszas nyűglődés után sikerült félretenni, hogy ő hülye hozzá, meg neki hogy nem megy, akkor ő lepődött meg a legjobban, hogy 'jéé, de ez nem is olyan nehéz..'.
Aztán következő alkalommal pontosan ugyanarra a feladatra megint jött a 'nekem nem megy, én ehhez hülye vagyok'...
A dolog lényege: a matekot nem lehet úgy csinálni, hogy 'áh, nekem nem megy'. Akkor tényleg nem fog menni, akármennyit is szenvedsz a feladatok felett.
Úgy kell hozzáállni, hogy meg tudom csinálni, max nekem több időmbe és energiámba kerül majd, mint másoknak, de hát ez van.
Persze ha a tanár rosszul adja le az anyagot és / vagy már az alapok is hiányoznak, akkor szükség lehet különtanárra is, hogy a hiányokat pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!