Hazaköltözés Magyarországra?
"jó tanuló vagyok, tehát 4 es átlag, de inkább 4,5."
Ez az átlag Nemetorszagban, minden, de nem jo.
18 eves vagy, felnött. Oda mész ahova akarsz.
En 18 eves voltam, mikor Nemetorszagba jöttem. Egyedül.
Ennek mar 31 éve.
Most anyad szoknyajan logsz, Magyarorszagon meg apad terhere lennel.
Allj a sajad labadra.
Albi - egyetem - munkahely. Aztan hajra!
Sok magyar gürizik, hogy olyan lehetősége legyen, mint neked. Erre te nem akarsz élni ezzel a lehetőséggel tovább. Oké, honvágyad van, de sarkalatos példával leírom mit akarsz: lenne lehetőséged egy jobb élet reményére, erre hazaakarsz jönni egy olyan országba, ahol a közmunka és szalag várna csak. Ne légy naiv, hogy majd érettségizel és diplomát szerzel, akkor jól élsz majd. Nem élnek azok se olyan húdenagyonjól. Azzal sincs már olyan nagy jövőd, mert azoknál is egyre nagyobb protekció kell. Oké, szar, hisz évekig ide kötött minden. Itt vannak a barátaid, családod, stb. Első évben mindenki így van, ez egy ilyen mélypont, ami mindenkinél van.
Ahogy írtam ne légy hülye, inkább élj a lehetőséggel, hogy megadatik a németországi élet neked. Keress új barátokat, járj el szórakozni, stb. Ezerszer jobban jársz, mert hiába Magyarország a hazád, ha itthon nem tudsz megélni lassan semmiből se. A leendő gyerekeidnek meg te se akarhatsz ilyen jövőt.
Szia, el sem tudom mondani hogy mennyire értek egyet. Szintén 18 éves fiú vagyok, de én angliában élek 9 éve, és most jött el az a pont amikor nagyon meg gondoltam hogy mit is keresek itt ? Nincsenek 'rendes' barátaim magyarországon, csak nagy szülők... de abszolút én is úgy lettem vele mint te ^^. Sokan itt sírnak hogy milyen rossz Magyarország és stb.... én nekik személyesen csak annyit mondanék hogy senki nem tart titeket vissza attól hogy el menjetek lehet hogy nem a leges legjobb ország ez tény, de nekem viszont a leg jobb. Ezzel monda szerintem nyugotan vágj neki és hajrá én is ezt csinálom pár honap múlva még ha a saját anyukám sem akar velem jönni. Azt hozzá teszem hogy beszélj a szülőkel, szerintem a munka a suli mellet is jó ötlet, mert így megtudsz majd magadnak venni amit szertnél, de nem lesz bűn érzeted ha például beszálsz a rezsibe... érted. További szép napot /estét. /priv
(Elnézést a helyesírási hibákért ha találtok.) :)
,,angliában élek 9 éve"
Gondolom a 9 ével ezelőtti Magyarországra emlékszel. Na, az lehet szép és jó volt, de 9 éve volt, már közel se olyan, mint akkor. Nyugodtan hazajöhetsz, de arra készülj fel, hogy alig fogsz tudni megélni.
Szánj még rá négy évet, amíg elvégzel egy németországi egyetemet, valamint egy kicsit jobban rálátsz a világra, meg főleg a magyar helyzetre, -- és nem csak a hivatalos kormánypropagandából tájékozódsz.
Ha majd egyetem végeztével, egy értékes diplomával a kezedben még mindig hazavágysz, hátttt... lelked rajta. De én azt mondom, ezt a döntést ne nagyon kapkodd el, amíg ilyen lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!