Milyen pontos egy mechanikus automata óra?
Az én órámban egy komolyabb órás körökben "gagyinak" számító ETA 2824-2 mű van. Minden hétköznap viselve és hétvégén naponta egyszer kézzel felhúzva gyakorlatilag másodpercre pontos. Még valamikor tavaly karácsony előtt egyszer több napig nem hordtam, ezért lejárt, ezután állítottam be a time.is alapján. Azóta folyamatosan jár, és nem kellett utánaállítanom, pedig 5 mp-nél nagyobb eltérés engem már zavar.
Időnként kíváncsiságból szoktam ellenőrizni a time.is órájához viszonyítva, és megfigyeltem, hogy hol késik, hol siet pár másodpercet (5 mp alattit), de eddig úgy láttam, hogy ezek az eltérések hosszú távon kiegyenlítik egymást.
Ha veszel egy sokkal komolyabb, esetleg chronometer minősítésű szerkezetet, az nemcsak pontosabb lesz, hanem a gyártó garanciát is vállal rá, hogy rendeltetésszerű használat mellett kilengések nélkül, tartósan másodpercre pontosan fog járni az órád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!