Hogyan tudnam erositeni a felfogasomat, hogy konnyebben jegyezzek meg dolgokat es ne felejtsem el?
Nekem is ilyen problémám van. Nagyon gyenge a rövid távú és olykor a hosszú távú memóriám is.
Én memória fejlesztő játékokat játszom, a neten manapság ezrével találsz ilyet. Naponta egy órát elvagyok vele és egyre jobb a memóriám. Jah, és van egy muris, de tök jó pofa memória fejlesztőm. Minden hétvégén, reggel futni megyek, hétköznap este. Amikor futni megyek akkor kiválasztok a menet során egy pár dolgot pl. fűzfa, tűzcsap, postaláda. Aztán ezt ahogy megyek bővítem és magamban mindig elmondom. Amikor elakadok, akkor vége a "játéknak". Ebből is naponta egy fél óra. Naponta kétszer ezt megismétlem és fejlesztem a memóriámat. E mellett sokat olvasok és próbálok mondatokat megismételni, megtanulni.
Még nem jutottam a "kurzus" végére, úgyhogy még nem száz, hogy ezek bejönnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!