Fel tudja szívni a mostani munkaerő piac ezt a sok jász diplomával rendelkezőt?
Annyi statisztikát, meg kimutatást olvasok most itt a felvételi kapcsán erről... Sokan tényleg még a diploma megszerzése előtt biztos munkahellyel rendelkeznek?
Nyilván, azzal tisztában vagyok, hogy akit felvesznek jogra, annak egy bizonyos százaléka kihullik az évek során.
De ennyi jogászt tényleg fel tud szívni a mai Magyarország?
És, itt most nem kifejezetten az ügyvédekre gondolok.
Köszi a választ, de végigolvasván a kérdést, és a válaszokat... Itt inkább az emberrel van gond. És ő is leírja, hogy volt 40(!!!) állásinterjún.
Ez nem válasz az én kérdésemre.
Nem vagyok naiv, éppen ezért tettem fel a kérdést.
Csak az első válasz nekem nem válasz. Ugyanis a kérdező ott leírta, hogy nem beszél nyelveket, nem képezte tovább magát, nem tud felmutatni semmilyen plusz 'munkát', amit az egyetem mellett végzett volna.
Igen, nyilván ilyeneket nem fog felszívni a pálya.
De mondjuk egy legalább 3 nyelvet beszélő, motivált, friss diplomásnak, aki képzi magát, nyilván több eséélye van, nemde?!
"Ugyanis a kérdező ott leírta, hogy nem beszél nyelveket, nem képezte tovább magát, nem tud felmutatni semmilyen plusz 'munkát', amit az egyetem mellett végzett volna."
Ez a végzett jogászok többségére igaz.
Én is jogra adom be.
Eddig 1 nyelvet felsőfokon, kettőt legalább középfokon beszélek.
Csak emiatt kérdeztem, hogy milyen esélyekkel indulhatok.
Igyekszem nagyon, hogy felvegyenek.
De most egyébként az miért lenne baj, ha önköltségesre járok?
Kedves Utolsó Válaszoló!
Akkor elmondod kérlek, hogy mi a probléma? Mert egyenlőre nincs rálátásom erre a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!