Bármely ismert ember arcképét hordhatjuk pólóra nyomva?
Még sosem láttam Mohamed arcképét, de nem is áll szándékomban viselni. :) Bár Jézusos pólót már láttam. De nem ilyesmire gondoltam.
És mi a helyzet a Che Guevarás dolgokkal? Ott is perelhetnének a családtagok? Mert ugye az ő arcképével sok mindent árulnak különböző cégek.
A hírességek/celebek fotózása, képeik használata, ezesetben viselése megengedett, azzal, hogy vállalták a nyilvánosságot elfogadták, hogy az emberek a magánéletükbe fognak folyni.
Egy magánszemély képét azonban csak engedéllyel hordhatod.
Természetesen sértő, vagy obszcén képet nem viselhetsz, ha az pl közszeméremsértésnek számít.
Egyéb esetben pl politikai, vagy egyéb nézetbeli eltérések esetén fennáll a fenyegetés és testi erőszak veszélye.
Végül az eladás:
Márkanevet és levédett dolog utánzatát árusítani szigorúan törvénybe ütköző.
Ha a pólód hasonlít akár egy kicsit is egy már létező termékre, nem árusíthatod azt. PL: a Che Guevara póló.
Azonban saját használatra alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!