Hány megapixelnek felelhet meg kb. egy rollfilm-kocka?
Figyelt kérdés
2016. febr. 12. 14:51
1/4 anonim válasza:
Bár találkoztam különféle számításokkal, de szakmabeliként sem tudom elfogadni. Lehet, tévedek.
A rollfilm, vagy tekercsfilm különböző méretű lehet.
Az ezüst alapú fényképezésnél feloldóképességgel számolunk. Ez több tényezőtől is függ. Egyik az ezüstszemcsék nagysága. Kis szemcsékhez alacsony érzékenység tartozik, nagyobb szemcsékhez, nagyobb.
2/4 A kérdező kommentje:
Lehetőség szerinti legegyszerűbb helyzetre gondoltam, 100-as filmre, (az általánosan használt?) 6x6-os képkockamérettel számolva normál hívóval, fekete-fehér filmre számítva. Ezt használtam anno. Ha van ilyen leíróképlet esetleg megközelítő, összehasonlító adat, viszonyszám azt köszönettel veszem!
2016. febr. 12. 22:12
3/4 anonim válasza:
függ a film szemcse finomságától és a hasznát scanner felbontásától is, befolyásolhatják a felületek tisztasága is, de legalább olyan fontos tényező a fényképezőgépre szerelt objektív vonalfelbontása is
4/4 anonim válasza:
3-as! A szkenner hogy jön ide?
Én reprodukciós fényképészként működtem 25 évig, mellette amatőr fotós is voltam. Az elsőben írottakat ezen ismereteim alapján írtam.
Még régebben olvastam egy számítást, ahol a digitális fényképező felbontása és a nyomdai célra készülő képeket számolgatta.
Nagyon szépen le volt vezetve minden, mégis alapjaiban volt hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!