Melyik aukcioshaz a legkorrektebb/legjobb?
Figyelt kérdés
A bav, a Kieselbach, nagyhazi, vagy a Klapka? Van itt valaki, aki szokott a fentebb emlitettek kozul valamelyikbe jarni vasarolni, vagy badni teteleket arveresre? Esetleg a fentieken kivul mas aukcios hazakba? Pl Pinter.2016. febr. 10. 10:42
1/5 anonim válasza:
Úgy tudtam, hogy Klapka már megszüntette ezt az üzletágat, vagy nem ? Egyébként meg tökmindegy, nagyon válogatósak és nagyon nagy árréssel dolgoznak, emiatt drágán adnak el. Nem véletlen, hogy épeszű ember megpróbálja kikerülni őket, pl. a Vaterával vagy más hasonló oldallal. Igaz viszont, hogy a vevői oldal meg tudatlan és bizonytalan, emiatt azt hiszi, hogy biztosra mehet, ha az ilyen nagy cégekhez fordul (pedig sokszor téved).
2/5 anonim válasza:
Piti és inkompetens gazember mind. A Kieselbachban a front-office munkatársak zéró droidok (azt feleli a -tök ismeretlen- művészre vonatkozó kérdésre, hogy nézzem meg internet oldalukon /minek írták a két kötetes modern magyar művészetet?/; e-mailre azt írják, megbeszélik az árat a beadóval /aztán nem is/ (a Kieselbach könyvek viszont zseniálisak, ez tény). Klapka egy nagyképű tudtlan önjelölt, Nagyházit nem ismerem, a BÁV gyakran új dolgokat sóz el antikként. /itt viszont néha tizedáron van értékes porcelán, mert max. a Herendit meg a Zsolnay-t ismerik). Az ő árveréseik komolyak. A Dorotheum (Bécs) vagy Sotheby's (London), vagy Christie's (New York) ér valamit. Ha olyasmid van, ami ezeket nem érdekli, akkor úgyis felesleges. E-bay-en, Vaterán, és piacokon is vannak remekművek. (Ha festmény érdekel, magyart jelentős alkotótól nem érdemes venni, csak proveniemciával, reprodukcióval, sok a hamisítvány).
3/5 anonim válasza:
Ja a K-s droid azt bezzeg ki tudta mondani, hogy a full ismeretlen nagyság kvalitásos francia Riviérás képe 7 millió 800 ezer. (Tévedésből sem raknák fel a honlapra). Nem egy doboz gyufát akartam venni mégsem, a liba azt sem tudta talán, ki is a föstő, megnézni meg lusta volt.
4/5 A kérdező kommentje:
En parszor beultem nagyhazi arveresekre, eleg profik voltak. Klapka szaktudasat nem ismerem, dde szerintem ebben a businessben kifejezetten karos a bulvar, mert akkor mindenki tudni fogja, h olcson vesz, dragan ad. Kieselbach Tamast viszont kifejezetten kedvelem, time to time mindig rakeresek a nevere mindig a neten, hatha van vele ujabb interju fenn. Kedvelem a karakteret, de valoszinuleg nagy lehuzos pali lehet. Viszont az alkalmazotta a Juhasz Anna talan. Uuuu nem vagyok ez a Milf orult, de az a no nagyon ott van. Bav, hat ott azert vannak furcsasagok, de abszolut nem mondanam, hogy szaktudas hijjan vannak, hidd el felismerik ok a meissent, fischert meg mindent, de ezeket nem rakjak ki a kiaraktbam sot meg az aukciokba sem. Ezek egybol mennek a gyujtokhoz. Koszi az ajanlast magyar festmenyeknel, aki nekem tetszik az Batthany Gyula festmenyei, de en inkabb papir regisegekkel foglalkozom, hat meg nem jott semmi olyan, ami az altalad emlitett aukcios hazakat erintene, bar a becsit nem ismertem, hisz nem beszelek nemetul. Voltak mar jo darabjaim, de nem kellett, aukcioshazakba raknom, mert el tudtam adni ismeretseg alapjan. Bar en nem millios tetelekben jatszom. Neked mi a szakteruleted?
2016. febr. 21. 19:40
5/5 anonim válasza:
Én régi jogi könyves vagyok, de csak kb. két típuson belül vagyok pro (publikáltam is). Kicsit foglalkozom porcelánnal, meg ezüsttel, de azokhoz nem értek. Ennek ellenére BÁV-éknál sima boltban vettem már 3000 HUF-ért kisméretű Wahlis aranyozott dísztányért magyar nemesi címerrel, becsértéke 350-500 euró analógiák alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!