Vallásosok! Mit szoltok ahoz, hogy egyre több vallási dologrol/tárgyrol bebizonyosodig, hogy nem is létezik, nem is úgy van?
Szerintetek direkt nem engedte az egyház (pl katolikus), hogy embereket boncoljanak, fejlôdjenk a tudományok, mert akkor rájönnének a hìvôk, hogy nem is létezik?
Szerintetek mi történne, hogyha valaki bebizonyìtaná, hogy nem Isten termtette a Földet?
Illetve ha már kitalált(hiszen van egy csomó vallàs, és ha van Isten akkor is csak 1 vallás lehet az igazi ) akkor az miért jó bákinek is, hogy emberek higgyenek a kitalácciójában?
NEM AZT MONDOM, HOGY NEM LÉTEZIK ISTEN EZT MOST CSAK FELTÉTELEZZÜK (Szóval mi törtènne, ha...)
Mindenkinek a saját dolga, hogy hívô e. Ezzel a kérdèssel nem akartam senkit megsérteni, Istent megtagadni.
Amennyiben sikerült elnézést kérek.
UI.:Nem vagyok hívô.
Az 1. Kérdésedre több válasz (elmélet) is született már.
1: Vallásos: Azért bizonyosulnak be, mert eleinte csak egy vallás létezett, és ezt minden nép átírta magának kicsit. Az egyik legrégibb a Zsidó vallás, szóval TALÁN az áll a legközelebb az igazsághoz. De lehet már az eredetihez képest az is új, nem tudni. A terjedésről, meg annyit, hogy mindig megváltoztatják valamivel. Pl: Felrobban egy ház, akkor egyik oldalt azt mondják, hogy valaki felrobantotta, a másik oldalt, meg hogy gázszivárgás volt. Ez egy rossz tulajdonsága az emberiségnek.
Lehet, nem létezik Isten, Lehet létezik, de nincs semmi csiribu csiribá legyen Lucifer, meg az Alma, de az is lehet, hogy az egész igaz. Lehet csak egy ember Könyvet akart írni, és hittek egy olyan dologban, ami akkor még elképzelhetetlen volt. Mert, hát mit is gondolna az ember. Itt vagyok, létezek, nem én csináltam, akkor már egyből arra gondolhat, hogy más teremtette őt. Ha pedig bebizonyítaná valaki, akkor a világ egy része nem foglalkozna vele, a másik része meg káoszba borula. Templomok, műemlékek, írások, emlékek értékükt vesztik.
2. Tudományos: Az ember megjelenésére, már van LEHETSÉGES tudományos magyarázat, és a pusztulására is.
Ha érdekel:
Amikor a Földön még csak az Őstenger volt és mindenhol szinte csak víz volt, becsapódhatott egy Meteor, amin volt valami, amiből a vízben kialakulhatott, a legeslegelső életforma. Ebből lett többféle, és nagyon nagyon sok idővel késöbb pedig már volt ilyen cuki kis lábunk, és szárazföldre mehettünk. Igy fejlődhettünk ki egészen mostanáig. A pusztulásra az elméletek, pedig a következők:
-Fejletséggünk elött történim valami hatalmas katasztrófa a Földdel.
- Nem leszünk elég fejlettek, ahhoz hogy elhagyjuk a naprendszerünk, amikor a Nap élete véget ér, és Supernova robbanás követkeik be.
- Vagy, ha nagyon ügyik vagyunk, akkor is kipusztulunk egyszer, mert az univerzum tágulása leáll, a Napok egyszer kialudnak, és akkor minden lehűll 0 kelvinre. Meg hát Nap nélkűl nehéz az élet.
Szóval ilyen magyarázatok mellet, eléggé megremeg az ember hite. Hogy majd az Apokalipszis lesz-e a vég, vagy a fent emlitettek közűl valamelyik. De az emberiség azt se fogadná jobban, ha azt tudná, meg hogy létezik Isten, vagy hogy az egész Bibliásosdi igaz. Majd egyszer lehet kiderűl, vagy nem :p Remélem tudtam segíteni :)
Gondolatok,érzelmek,tudás,értelem,szeretet,boldogság.
Titok című filmet nézd meg a youtube-on a teljest végig beletekerés nélkül, megváltozik az életed és úgy élsz majd mindenki más....helyesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!