Az hogy van, hogy bizonyos helyzetekben az angolt könnyebben értem meg, mint beszélem? Hogyan tudnék megtanulni folyamatosan beszélni angolul?
A szövegkörnyezet gyakran hozzásegít az ismeretlen szavak felismeréséhez. Valami nyelvet megérteni sokkal könnyebb, mint beszélni azt.
Ha tanulni akarsz, akkor használd sokat a nyelvet, beszélgess angolul, ez a legjobb módszer.
Az én tanácsom :
1. Keress valakit,akivel napi szinten beszélhetsz angolul
2. Nézz sorozatok angolul, angol feliattal
Engem ez a 2 dolog motivált. Angolból mindig én voltam az egyik legjobb a suliban, írásban persze. Megmukkanni nem tudtam. Aztán gy adódott, hogy megismerkedtem pár emberrel akikkel muszáj volt angolul beszélnem. Abban az időben már néztem a sorozatokat, igaz, magyar felirattal, de ekkor már megvolt bennem a vágy, hogy beszéljek. Használni akartam az angolt, hallani a hangom, ahogy angolul magyarázok, vagy csak mindennapi dolgokról beszélek. Menőnek éreztem magam :) Aztán rájöttem, hogy képtelen vagyok akadozás nélkül beszélni. A hosszabb mondatokba mindig beleakadtam, nem tudtam, hogy is kéne összetennem a szavakat. Így rövid mondatokban beszéltem. Sorozatokból eltanul kifejezések használtam. Elkezdtem angol feliratot használni, és egy -két kifejezés teljesen az agyamba vésődött, a maga nylvtanjával együtt. Kifejezésekből nyelvtant és szavakat is tanulni fogsz. Sosem állítottam meg, és fordítottam egy szót sem. De minden sorozatnak megvan a saját szókincse. 8. évadnál már alig használnak új szót :)Beszéd közben olyan szavak fognak eszedbe jutni, amiről nem is tudtad, hogy tudod. Egy-egy szót annyit hallasz egy sorozatban, hogy már érted, és használni is tudod , de pl a magyar jelentése nem is ugrik be elsőre. Vicces dolog ez :) Az angol izgalmas és érdekes és egyáltalán nem kéne, hogy tehernek érezd a megtanulását. Dalokból is könnyen tanulhatsz, bár azokat fordítgatni kell. Sok sikert, remélem, segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!