Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Pszichológia? Emberek viselked...

Pszichológia? Emberek viselkedésével szeretnék foglalkozni. De a "Viselkedéselemző" ahogy utána olvastam nem pont az amit én keresek. Többi lent.

Figyelt kérdés
Amit én igazán csinálni szeretnék az az emberek és/vagy állatok viselkedésének az elemzése. Szó szerint. Amikor valaki a testbeszédből megmondja az embernek az érzelmi állapotát (vagy pl hogy hazudik e). Persze lehet hogy most hülyeséget beszélek, ezért is írtam ide. Nem tudom hogy érthető volt e hogy mit szeretnék, de ha igen és valakinek van valami jó ötlete, vagy csak akár hasonló azt megköszönném

2016. jan. 4. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennek az egésznek az alapja a pszichológia. Ha azt elvégzed, utána már rálátásod lesz a különböző továbbképzésekre, amikkel elérheted a célodat.
2016. jan. 4. 20:26
 2/7 A kérdező kommentje:
és a pszichológiának csak egyféle alap képzése van?
2016. jan. 4. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen. A 3 éves alapképzés után lehet szakosodni tovább.
2016. jan. 4. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2016. jan. 4. 22:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha pszichológiára mész, egy idő után elég nagy csalódás fog érni, ugyanis ilyen munkakör nem létezik, amit te elképzeltél. Kicsit hasonlít arra, amit az ember a Hazudj, ha tudsz! (Lie to me) című sorozatban láthat, de azért az a valóságban nem így működik.

Mit gondolsz kérdező, hol alkalmaznának téged, milyen munkahelyed lenne pontosan?

A hazugságvizsgálat elég bizonytalan dolog, nem lehet olyan megállapításokat tenni, amik törvényszerűek, általánosak, vagy 100%-osan biztosak. A tudomány nem tart itt, sem a pszichológiában, sem máshol. A poligráfos vizsgálatok is annyira megbízhatóak csak, hogy kizárólag a poligráf eredményeire nem lehet bírói döntést alapozni, önmagában nem jelent bizonyítékot. Most akkor szerinted, ha egy gép, ami a test akaratlan jeleit vizsgálja, ennyire nem megbízható, akkor egy hús-vér ember, aki szubjektív véleményt alkot szubjektíven megfigyelhető jellemzőkből, mégis mennyire megbízható, mennyire hasznos? Nincs az a képzés, ami téged oda juttatna, hogy "gondolatolvasó" meg "érzelemleolvasó" legyél.

2016. jan. 5. 12:13
 6/7 A kérdező kommentje:
nem is gondolat olvasó akarok lenni, tudom hogy nem lehetséges az ezért írtam ki, hogy esetleg van e valakinek valami ötlete, hogy valami hasonló vagy esetleg olyan dolog ami egy kicsit hasonlít erre létezik e. Tudom, hogy ezek a sorozatok nem valóság alapúak, csak kíváncsi voltam, hogy létezik e ilyesmi
2016. jan. 5. 17:01
 7/7 anonim válasza:

Szia! Olvass többet a Behaviorista pszichológiai nézetekről! Onnan nagyon sok mindent megtudsz.

Atkinson könyv nagyon jó, de sok anyag van a neten is :)

2016. febr. 16. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!