Kaptam egy emailt és azt írták hogy nyertem pénzt! Angolul volt írva és kérték az adataimat, és hogy vegyem fel a kapcsolatot a kollégájukkal, lehet abból károm ha megadom az adataimat nekik? Ez kamu email?
ez az:
You are lucky to have been selected among(10)Ten people to receive $2,000,00.00(Two Million Doller)each.Please Contact our claims dept.with your details Ref.no.(633/98/401)Batch571181764SP/2007),full names&tel.no:
Name: Luke Diemen
Tele:0031-641856552
Email:westerngroup4@aim.com
To file for your claim, please forward the following information's below;
(1) FULL NAMES.
(2) COUNTRY OF RESIDENCE.
(3) AGE:
(4) DIRECT PHONE/FAX NUMBER:
(5) REF,BATCH NUMBER AND YOUR LUCKY EMAIL ADDRESS
(6) OCCUPATION:
Cheers,
Margaret Console
Igen, az ilyenekre nem szabad válaszolni, azonnal töröld!!! Van egy oldal, ahol az ilyen kamu leveleket gyűjtik, ott ez is megtalálható:
Az oldal legalján az van pirossal írva angolul, hogy ezeket a leveleket bűnözők küldik, és semmilyen formában nem szabad velük kapcsolatba lépni. Ezen az oldalon láthatod, hogy rengeteg ilyen levél terjed a világban.
Nyugodtan próbáld ki, tök jó lesz majd a következő kérdésed:
"Bedőltem egy e-mailnek és most anyukám ideges, mert levették a kártyájáról az összes pénzét, mivel engesztelhetném ki?"
Nagyon fasza lesz ;)
csak azért kérdeztem hogy ,miért hogy feltudják használni az adataimat
amugy nem írtam vissza gondoltam hogy kamu!
A legjobb esetben, csak annyira használják az adataidat, hogy lehetővé teszed végtelen+1 reklám, hírlevél, visszautasíthatatlan ajánlat eljutását a postaládádba, telefonodra, levélcímedre stb..
Rosszabb esetben a levél megnyitásával is kerülhet a gépedre reklámprogram, vírus, esetleg egy keylogger, ami az üzenet küldőjének folyamatosan küldi pl. a gépeden leütött billentyűket. Ez abban az esetben, ha pl. interneten intézed a bankügyeidet, had ne mondjam el, hogy mekkora galibákat okozhat.... (számlaszám, kód, jelszavak, magáninformációk illetéktelen kezekbe kerülés nem szokott jó véget érni.)
sziasztok, én most kaptam ijen emilt (2008.09.16.) azért gondolkodóvba ejtett, mindensetre az emilcím @ előtti részét bemásolta a gúgl keresőbe, és elsőnek ez az oldal jött ki. azért gondoltam, cs +próbálom, bár nem tudom mennyire tudom úgy védeni magam? (nyilván arról az emilcímről kéne küldeni a választ, amejikre a érkezet a mézesmaddzzag. citroméles, tzudom bárhol használni, azért gondoltam, h. legközelebb egy netcaféból válaszolok..
lekközelebb ha itthon nyitom + a citroméles levelezőmet, betudnak másznia gépembe, vagy csak a citroméles levelezésemet csesznék el?
danyek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!