Ha létezik túlvilág, paradicsom, vagy épp pokol, de egy másik vallásban hiszek mint ami "igaz" akkor nem is kerülök oda? Vagy mi lesz velem?
Figyelt kérdés
Isten tudja (vagy istenek) hány féle vallás létezik, létezett már... Most kezdek félni, hogy ha igazából nem a keresztény vallás az "igazi", akkor mi lesz velem? Vagy azokkal mi lesz, akik azt hiszik hogy az övék az igazi, közben pedig nem is az, hanem a keresztény?
Összezavarodtam.... ://////
2015. dec. 14. 19:57
22/25 handsomeboy válasza:
Semmitől sem kell Félned kedves Kérdező.Minden vallás másképp írja le a túlvilági életet de Iste csak egy van és mindegy hogy keresztény,zsidó,budhista vagy más felekezet híve vagy mert aki kéri annak megbocsájt.Alázatos szívvel kell keresni az Istent és a szavaidból ítélve te egy alázatos személy vagy. A Bibliában mondja Jézus is hogy más aklokban is vannak juhaim tehát a kereszténység nem alapfeltétel ahoz hogy Te a Menyországba vagy ha úgy tetszik a Paradicsomba kerülj. Alázatos szív és segítés ember társaidon ez a kettő a legfontosabb és Isten kegyelme nem függ az emberek véleményétől- ez nekem is mázli:D a segítés embertársaidon persze a lehetőségek szerint értendő. Jézus is mondja hogy aki egy pohár vizet ad a szomjazónak bizony mondom nektek nem marad el a jutalma. Aki megvalja a nevem az emberek előtt tehát a jó cselekedetekkel tanúságtételt tesz Jézus neve mellett-annak és is megvallom nevét mennyei atyám tehát Isten előtt. Semmitől sem kell félned Kérdező hidd el ha valaki elítélné embertársát az nem Isten lenne hanem egy másik embertársa. Nagyobb az Isten irgalma mint amit az emberi elme felfogni képes.Nyugalom. Nagyon szívesen válaszolok neked priviben ha kérdésed lenne a nevem Tamás eggyébként.
23/25 világvége1 válasza:
Lézetik menny és pokol, de nem a vallásuk szerint kerülnek egyikbe vagy másikba a szellemek. Aki jó a mennybe megy, aki gonosz a pokolba.
25/25 Jégszív válasza:
Már nem tudom, hol van leírva: MINDEMKI A HITE SZERINT ÜDVÖZÜL.
Szerintem az univerzális elvárás:
"Semmi olyat ne tégy másokkal, amely neked fájdalmat okozna, ha veled tennék."
/Forrást nem közlök, sok helyen sok változatban, de a lényeg ugyanaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!