Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tissot vagy casio óra?

Tissot vagy casio óra?

Figyelt kérdés

Új órát szeretnék vásárolni magamnak,casio órák közül már van ,olyan ami 35-40 e ft és tetszik.Tissot órák, amik tetszenek 90-100 e ft között mozognak.

Tissot órák miért kerülnek ennyivel drágában?Mivel tudnak többet?

Ui: évek óta van már egy olcsóbb casio órám, teljesen meg is vagyok elégedve,( munkás óraként tökéletes).

Viszont szeretnék egy kicsit elegánsabbat vásárolni.

2015. dec. 2. 21:01
1 2
 11/15 anonim válasza:
95%

Nem tudom olvassa-e még valaki, de jól esik leírni.

Van CASIO és TISSOT órám is, amit ajándékba kaptam.

Én egyáltalán nem értek avval egyet, hogy a TISSOT egyet jelent a minőséggel.

A 3 éves TISSOT karórám már sokszor cserben hagyott. Hozzá kellett szoknom, hogy a svájci karórám vagy pontos, vagy lemaradt. Napi szinten ellenőriznem kell és ha tutira akarok menni, akkor inkább a telóra nézek.

Volt elemcserén és az órás is lesújtó véleményt mondott az óram belsejéről. Azt mondta (meg is mutatta), hogy a belseje egy műanyag, kb. 3eurós vacak. Amit megfizetsz, az a zafír üveg és a saválló avél csat.

Persze a legolcsóbb TISSOT órám van, de most akkor az olcsó TISSOT nem TISSOT? ÉN döntsem el, milyen árcédulától lesz az? Úgy érzem, át vagyok verve.

A CASIO-val soha nem volt ilyen gond. Mindig jól mutatta az időt, meg van egy csomó egyéb funkció.

Egyedüli hátrány: Műanyag "üveg", szíj és ház, ami nem túl elegáns.

Szerintem tévedés, vagy tájékozatlanság kijelenteni, hogy a TISSOT komolyabb óra, mint a CASIO. Senkinek sem ajánlom a TISSOT megvételét. Inkább a CASIO.

Persze lehet (biztos) hogy a drágább TISSOT jobb. De akkor vonják ki a forgalomból a gagyi olcsó kategóriát, mert ez így átverés!

2018. máj. 15. 09:41
 12/15 anonim válasza:
90%
Ahány ember annyi vélemény, a Casio egy nagyon jó óra, és van zafír üveges Casio 60 ezerért is, ami cserébe még fényenergiával működik, és van olyan is amelyik rádiójel vezérelt is, és van a Casionak ütésálló akár 200m-ig vízálló és zafír üveges, rádiójel vezérelt órája is, van olcsóbb de van több tízezres, százezres árazású Casió óra is, és titánium tokozású és szíjazású Casio óra is. A Casio messze jobb mint a Tissot, az óra szerkezete is, Tissot óránál a szerkezet műanyagba préselt szerkezet, a Casio anyaghasználata, megmunkálása, illesztése, szerkezete, összeszerelése, precízitása, pontossága simán van olyan jó mint bármelyik svájci órának, annyi hogy a Rolex és a Tag Heuer köves órák, és ezért nagyon drágák, de pl a Vostok karóra ami nem Japán, és nem is Svájci, nagyon jó óra, Citizen, Orient, Seiko pl: Seiko óra van 2 milláért is, Casio óráknak több típusa van, vannak visszafogottabb öltönyhöz illő darabok, sportos, ütésálló, női, retro stílusú is.
2019. jan. 8. 11:00
 13/15 anonim ***** válasza:
89%
A Casio-ról nem lehet egyoldalú véleményt formálni, mert gyárt kiváló minőséget és mellette szrt is.
2020. márc. 21. 21:47
 14/15 anonim válasza:
Egyértelműen CASIO. A CASIO kiválló és nagyon jó minőséget képviseli. A Tissot a reklám óra.
2023. szept. 29. 09:10
 15/15 anonim válasza:
Tisztázzuk a dolgokat egy kicsit. Az hogy a Tissot svájci márka nem jelenti automatikusan azt hogy minőségben jobb mint a Japán óra, de ez átlagosan is igaz sok Japán vs Svájci órára pl Grand Seiko és Rolex, ha nagyító alá teszel pl egy Grand Seiko meg egy Rolex órát ami árban is gyakorlatilag egy kategória és nem nézed a márkát hanem a hátlapon nézed pl amit látsz a szerkezetből a megmunkálást nagyító alatt akkor pl a kronometer.hu is bemutatja hogy még az olcsóbb eggyes Grand Seiko órák suerkezete is szebben megvannak munkálva mint a Rolexé, csak ugye a Rolex esetében pl a fehér arany vagy kerámia nyom elég sokat az árba, de összességébe nem jobb óra a Rolex. A Tissot nem említhető a CASIO órákkal egy szinten mivel a Tissot még mindig használ fröccsöntött műanyaggal kevert fém szerkezeteket amíg a CASIO fém szerkezeteket használ, nyilván a digitális vagy részben digitális CASIO órákban a kijelző maga az nem fém, de ezen kívül maga a szerkezet fém,csak ugye a belsőt nem látod Japán quartz óráknál, és ezért pl a szíjból indulnak ki ha az fém hogy annak milyen a minősége és ugye ebből pl levonják sokan azt hogy a CASIO munkás órákat gyárt mert a fém szík pl zörög meg lazábbak a kapcsolási pontok, de a szíjat le tudod cserélni jobb minőségűre ha akarod, az óra szerkezetet azonban nem tudod fémre cserélni Tissot sok órájánál amelyek szerkezetében van műanyag. CASIO órát munkás órának nevezni nem méltó ez a CASIO márkára, attól hogy relatíve olcsó CASIO órákat is lehet kapni és pl G-SHOCK órákat is attól nem nevezném őket munkás órának mert pl a G-SHOCK strapa bíróságra de mellette pontosságra vannak gyártva, nekem van G-SHOCK órám és megbecsülöm, soha nem tenném ki annak amire a CASIO gyártja, azért nem mert sajnálnám mert egy nagyon remek óra, de pl nyilván öltönyhöz nem lehet felvenni G-SHOCK órát akkor sem ha az teljesen fém mert vastag és öltönyhöz nem illik, de van kifejezetten öltönyórája is a CASIOnak és van sportosan elegáns óra is amit fellehet venni öltönyhöz pl a legtöbb Edifice modell ilyen. Én inkább azt tanácsolom neked hogy vegyél inkább egy 100 ezer Ft-os CASIO Edifice órát fém szíjjal de ha kifejezetten öltönyhöz akarod használni akkor bőr szíjjal vagy CASIO öltöny órát ami nem chronograph hanem egy 3 mutatós max dátum kijelzős bőrszíjas öltönyóra amit amúgy lehet fémszíjjal is venni. Tissot órát ne vegyél mert a CASIO szerkezetileg sokkal jobb minőséget képvisel.
2023. okt. 28. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!