A kislány ferb.22-én tölti a 3at és ugye márciustól megy az oviba vagy egyátalán valami értesítést erről hogy mikor kell vinnem?
Nem márciustól kell óvodába mennie.
Amelyik évben a gyermek augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, abban az évben a nevelési év kezdő napjától, legalább napi 4 órában kell óvodai foglalkozáson részt vennie.
Nevelési év: az óvodában szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-éig tartó időszak.
A kislány 2016. február 22-én tölti be a 3. életévét. Ezért 2016. szeptember 1-től lesz óvoda-köteles.
Hogy odajárhasson, be kell íratni. (Ez a szülő, gyám stb. feladata.) A beíratás napja április 20. – május 20. között szokott lenni, erről hirdetmények szoktak megjelenni. A pontos időpontról az óvodában, a védőnőnél, az önkormányzatnál lehet érdeklődni. Érdemes már most, mert ahol szűkös a férőhelyszám, ott előjegyzést szoktak végezni.
A kötelezettség alól vannak kivételek: „A jegyző - az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó - a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.”
Ha nem a kötelezettség miatt kérdezi, akkor is érdeklődjön az óvodában, szokott lenni évközi felvétel is, ha üresedés van.
Elnézést kérek, úgy gondoltam, hogy általános kérdés arról, hogy mikortól kell vinnie.
Ha már volt kapcsolata az óvodával, mert beíratta, akkor gondolom tájékoztatták a továbbiakról. Ha nem, akkor csak ott tud érdeklődni, bármilyen kérdése is van.
Azt, hogy az az óvoda, amelyikbe beíratta a kislányt, küld-e értesítést, vagy sem, itt nem tudhatja senki megválaszolni. Legfeljebb azt lehet megírni, hogy más óvodáknál mi a gyakorlat, de az eltérő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!