Mit tehetnék ha van egy találmányom, de se tőkém se lehetőségem szabadalomra?
megprobalhatsz befektotket szerezni.
Amugy meg nagy valoszinuseggel mar feltalaltad a meleg vizet.
A nagy felfedezesek kora, amikor valakinek a fejebol csak ugy kipattant valami korszakalkoto, kabe 100 eve lejart. Ma nagy cegek kutatoi, vagy tudomanyos muhelyek talalnak ki uj dolgokat, nem maganemberek.
"A nagy felfedezesek kora, amikor valakinek a fejebol csak ugy kipattant valami korszakalkoto, kabe 100 eve lejart."
- Nem tudom eldönteni, ez most egyszerűen közhely, egyszerűen téves, vagy mindkettő? Egy dolog lényegi elemének megalkotása ma is sokszor egyetlen emberhez köthető. A Sixtus-kápolna mennyezetét sem egyedül festette Michelangelo, mégsem jutna senkinek sem eszébe elvenni az érdemet tőle, hiszen az alkotás magja az övé. Persze a műszaki-szaki ugranak egyből, hogy azok az ingyenélő művészek nem találnak fel semmit, és valószínűleg éppen ez fáj nekik: ráismerni, hogy a találmányokhoz is ihletettség kell, mint a művészethez. De ha nem így lenne, ma nem ismernénk Bíró Lászlót vagy Gábor Dénest. Emellett hiába egy kutatócsoport, szinte mindig kell egy valaki, akinek a fejéből kipattan valami. ÉS a mai napig rendszeresen kerülnek elő egyedüli találmányok, melyek vagy sikeresek lesznek, vagy nem. Aztán utólag lehet okoskodni, hogy melyik volt nagy találmány.
De a kérdezőt leszerelni ilyen banalitással annyira sem eredeti, mint a meleg vizet feltalálni.
Mi a találmányod?
Mert tényleg könnyen lehet, hogy:
1: nem működhet,
2: nem működik,
3: működhet, de már feltalálták.
Köszönöm a válaszok némeikét de utolagosan inkább elégettem minden tervet mert féltem a hogyis mondjam ? ablakon való kieséstől és attól hogy a nagyhatékonyságú (89%-97%) gázmotororral nem élnék biztonságban a nagyvállalatok miatt
Ja és nem vagyok paranoiás
"Ja és nem vagyok paranoiás"
legfeljebb elmebeteg.
"nagyhatékonyságú (89%-97%) gázmotoror"
Ilyen nincs, ugye tudod?
Legalább azt nézd meg, hogy a Karnot-ciklus maximális hatásfoka mennyi...
amúgy el kell keserítselek: ezt már legalább 100 ember feltalálta előtted. Persze egyiknek se működik, de ez nem fog kiderülni, mert mind fél attól, hogy ellopják, ezért aztán nem mutatja meg senkinek a terveket.
Te is így fogsz járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!