Kamionokban az áramátalakítót a cég biztosítja, vagy azt a sofőrnek saját költségen kel biztosítania?
Figyelt kérdés
2015. okt. 25. 11:59
11/14 A kérdező kommentje:
jah, ezt az utolsót azért kérdeztem, mert láttam, hogy árulnak ilyen rezsó szerűségeket nem kevés pénzért pl. kamionfelszereles.hu
2015. okt. 25. 20:26
12/14 szántóvető válasza:
vasárnap főzök hogy 3-4 napra legyen ebédem.sajnos napközben nincs rá 1,5 óra hogy az ember beüljön egy étterembe.de miért nem nagybátyádat kérdezed?ő is elmondta volna amiket az alapkérdésben felvetettél.
13/14 A kérdező kommentje:
hát igen jogos a kérdésed, de én már tőle rengeteg mindent megtanultam, tulajdonképpen már csak a C+E jogsi hiányzik ahhoz hogy kamionos legyek, pedig még csak 20 éves vagyok; amúgy is úgy tervezem hogy mire odáig jutok hogy kamionos jogsi meg egyebek addigra már jóformán tisztába legyek ezzel a szakmával (van egyébként már szakmám); érdekes, hogy a korosztályom nagy részét hidegen hagyja ez a téma, engem viszont nagyon érdekel, suliba volt egyszer lehetőségem "megcsillogtatni" tudásomat a kamionozással kapcsolatban, hát még a tanár is elhallgatott :) nagybátyám rengeteg mindent elmagyarázott, ezért is szeretek a mai napig menni vele ha van lehetőségem, meg persze neki is megengedi a főnöke; 1 éve van nemzetközi pályán szeretnék majd elmenni vele egy ilyen útra is, halottam erről a toll collectről, meg a belga-francia-spanyol tribox rendszerről jó lenne ezeket is megismerni élőben; kapcsoltam már szét-össze félpótkocsit (hatalmas élmény volt :)) viszont a tachográffal, AETR rendelettel, tengelysúllyal, Volvo fh 460 teljes kezelőrendszerével is maximálisan tisztába vagyok; mégis kíváncsi vagyok más sofőrök vélményére akiktől még tudok mit tanulni, mert biztos, hogy tudok; és az a durva, hogy már most jobban értek a kamionozáshoz mint a szakmámhoz :) csak hát kicsit parázok még az odáig vezető úttól: sok orvosi vizsgálat, meg pszichológia, félek nehogy felfedezzenek rajtam vmit amiről eddig nem tudtam :) amit még szeretnék megtanulni vonatra-hajóra fel-le állás, bár láttam már Kótai Zoli bácsi videóiban egyszer-kétszer, de nagybátyám azt mondta "az öreg egy kicsit gyökér" :D de szeretem nézni a videóit; nah bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett de gondoltam elmondom ha már így elkezdtünk beszélgetni
2015. okt. 25. 22:37
14/14 anonim válasza:
"dehát enélkül egy telefont se tudsz feltölteni, elmész nemzetközi kamionozni telefon, gps, meg egyéb elektronikai cucc nélkül?"
Én lassan 15 éve kamionozom és soha nem volt átalakítóm, most tervezgetem, hogy veszek. Szivargyújtóról minden elmegy. (De hát az átalakító maga nem szivargyújtóról megy?) Van laptopom, az is csak pár éve, mikor kezdtem GPS sem volt, csak egy aktatáska térkép. Más minek? Még internetem sincs kint, néha elcsípek egy wifit, de megvagyok nélküle is, nincs még okos telefonom sem, könyveket olvasok és - főleg hétvégén - főzök. Heti 50 euróból megvan a kajám, söröm, pedig egyáltalán nincs rossz étvágyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!