Az jó dolog, ha elöbb megtudnék ölni egy embert, mint egy állatot?
Valószínűleg több ember ártott neked, mint állat, már eltekintve a szunyogoktól, de gondolom, rájuk nem vonatkoztatod az ölési tilalmat.
Ilyneformán ez természetes. Én is előbb lőném el gyurcsányt, mint pl. egy borzot. (szándékosan nem ehető állatokat hoztam példának)
Amíg meg nem ölöd az első embert, nem fog kiderülni, meg tudod-e tenni. Egy gyilkosság nem olyan egyszerű dolog, az emberben, legalábbis ha épelméjű, ott vannak a beépített fékek, amiket nem könnyű kikapcsolni. Az, hogy a fotelben ülve mit gondolsz, egy dolog, néha én is úgy érzem, hogy egy-két embernek szívesen nekimennék egy baseballütővel, de tudom, hogy valós helyzetben nagyon el kellene gurulnia a gyógyszernek ahhoz, hogy meg is tegyem.
Az viszont, hogy egy ember élete kevesebbet jelent számodra, mint egy állaté, már problémás a te számodra éppúgy, mint a körülötted élők számára. Ha ez a gondolat rendszeresen előjön, beszélgess szakemberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!