Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » S 51-es simson tirisztor...

Tamás2000112 kérdése:

S 51-es simson tirisztor beállítás?

Figyelt kérdés
A tirisztor tetején van egy állitó. Annak hogyan kell álnia? mi történik ha álitgatom? és ha rossz szögbe áll? tönkre mehet ha bekötöm és rossz szögbe van és rugdalom a motort és akkor állítom?

2015. okt. 14. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:

nem én írtam csak egy fórumról másolom, (kb 12 másodperces googlizás volt)

Tiris gyujtásnál a tirisztoregységen lévő potméterrel be kell szabályozni, hogy a tirisztor csak a jeledó nagy jelére gyujtson, ha tál alacsonyra van állítva, akkor jitterel.

Tudni kell, hogy a jeladó minden mégnespólus váltásra ad egy jelet, viszont, neked csak az kell, amikor a kivágott mágnespólushoz ér, akkor sokkal naygobb jelet ad.

Ha kicsire álíltod, akor nem csak az egy nagyra, hanem a többi kicsire is rásüti a kondit a trafóra a tirisztor, így nyilván ötletszerűen gyujt több miliméterrel a holtpont előtt és utána is.

(Ha sokat hagyod durrogni, kinyomja a főtemgőszimmeringet)

A beállítás egyszerű, fogsz egy kis csavarhúzót, és addig tekered a potit az óra járásával egyező irányba, amíg fordulaton abbahagyja a durrogást.

HA sokat álíltasz, nem lehet berugni csak betolni, esetleg egyáltalán nem indul.

Ilyankor a poti teljesen lezárja a jeladót.

5 perc alatt be lehet álíltani kézmosással együtt.

(persze, ha a gyujtás alapból jó helyen van)

2015. okt. 14. 20:00
 2/6 anonim ***** válasza:
még annyi, hogy némelyik utángyártott tirin fordítva szabályoz a potméter, a leírtakban a gyáriról van szó
2015. okt. 14. 20:01
 3/6 A kérdező kommentje:
de egyenlőre nem ad szikrát
2015. okt. 14. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:
annak ezer oka lehet, ha nem szikrázik
2015. okt. 14. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
már ez a 3. kérdésed abban, hogy miért nincs szikrád, és már írtam neked jó pár választ, vidd el valakihez aki ért is hozzá... ne csak találgassunk, hogy miért nem megy
2015. okt. 14. 21:29
 6/6 anonim ***** válasza:
A jeladó is el szokott fosni. Ilyenkor ha rámérsz multiméterrel nincs ellenállása. A tirisztort középre szoktam állítani és még egy picit tovább akkor jó, és ez mindig így volt.
2023. jún. 8. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!