Zoraki 914 vagy Zoraki R1 gázriasztót pisztolyt vegyek?
1: Tomcatnél egy éles magyar gyártmányú pisztolyból (FÉG) átalakított pisztoly volt. Az éles fegyverből átalakított legtöbbje alapból megbízhatatlan.
4: A Zoraki R1-ből lehet kapni olyat, ami az öntöltő pisztolyokba való (9 mm PAK) töltényekkel is működik.
Kérdező, én inkább revovler párti vagyok (három revolverem és egy öntöltőm van), de a kettő közül igazából azt válaszd szerintem, amelyiket jobban el tudod dugni a testeden. Menj be a boltba és próbáld a kezedbe őket. Én mindkettőt ajánlom őszintén.
R1 GG, és nem kell foglalkoznod a gázpatronokkal sem, riasztóból eddig nem találkoztam egy hibással sem.
(914-em is van, nem egy elakadós fajta, de az R1-et hordom, a gumi többet ér, főleg, ha valaki elfelé szalad a tulajdonoddal.)
5-ös vagyok. Egyetértek a 7. válaszolóval. Nekem otthonra van Zoraki 914. Vettem hozzá 25-ös tárat és így 25+1-re töltve van az elhúzott ajtajú szekrényben mindig, ha szükség lenne rá.
Viszont a Zoraki R1 GG az, amit hordok is minden nap magammal.
Április-október között vettem hozzá egy Röhm RG89 gyári barna, kisméretű markolatot 2000 forintért. Akkor azt rakom rá csavarhúzóval és azzal szoktam hordani, mert nyáron azt a könnyen elrejteni. Télen (október-április között) pedig visszarakom rá az eredeti, három ujjal megfogható markolatot.
7.
Gumibogyóval utcán nem védheted meg magad, meg nem is hordhatod betárazva.
Persze ha baj történik a börtönből még haza lehet jönni,a temetőből már nem, és tény hogy a guminak nagyobb a stop hatása mint a gázosoknak.
De na, azért gumit lehetőleg csak otthon.
Tudom, hogy nem legális, de a biztonságérzet többet ér, mint a tiszta lelkiismeret. Több mint 5 éve hordok gázpisztolyt, 4 éve gumist, sosem igazoltattak, ezután sem tartok tőle különösebben. :)
Ha pedig használni kell, ígyis-úgyis el kell menekülni a helyszínről, mert jogos, legális gázpatronos önvédelem után is ellened fog vallani a hirtelen előtermő kiccsalád, és ők lesznek többen. És az a jobbik eset, ha csak tanúznak, nem pedig meglincselnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!