Hogy lehet az hogy alig értem az angol beszédet és mégis 60%-os szintfelmérőt írtam?
hát magyarul se vagy a toppon,
egyébként ez a nyelvérzék... nem kell róla tudnod és úgy működik. Ha elkezdesz tanulni akkor még jó eredményeket is elérhetsz!
pontosan, én is így vagyok ezzel.
SOHA nem tanultam angolul, csak a neten hallottam, és majdnem 90%-os nyelvvizsgát tettem 2 hónapja, ami önmagában nem egy nagy szám, de ha azt veszed alapul, hogy nem készültem rá, nem tanultam, soha nem ültem otthon, hogy magoljam a szavakat, ahhoz képest jó eredmény, szerintem te is képes lennél erre, ezek alapján lehet jó nyelvérzéked!
"SOHA nem tanultam angolul, csak a
neten hallottam, és majdnem 90%-os
nyelvvizsgát tettem 2 hónapja, ami
önmagában nem egy nagy szám, de ha
azt veszed alapul, hogy nem
készültem rá, nem tanultam, soha nem
ültem otthon, hogy magoljam a
szavakat, ahhoz képest jó eredmény,
szerintem te is képes lennél erre, ezek
alapján lehet jó nyelvérzéked!"
Hagyjad mar magadat. Lehet en veszem le rosszul de ez h "soha nem tanultam angolul" az nalam azt jelenti h se szavakat se semmit. Ebbol kb az veheto le h a semmibol beultel egy nyelvvizsgara es sikerult, mintha en egy szot se tudok kinaiul de elmegyek nyelvvizsgazni es sikerul. Na persze
Tudod, kedves veszekedő 'válaszoló',
A semmit nem tanultam angolul annyit jelent, hogy nem igazán volt aktív angol órám, soha nem tanultam szavakat (tehát nem magoltam), nem csináltam feladatokat, nem töltöttem ki feladatlapokat, oldottam meg munkafüzeteket.
Csak az interneten olvastam/néztem/hallgattam.
Egy szótárfüzetem se volt, egy munkafüzetem se, semmi.
Attól, hogy te egy cinikus paraszt vagy, lehet, hogy másnak nem kell órákon át görnyednie, hogy megtanulja, hogy hogy van angolul a cica és a kutya ;)
Nem hihetetlen annyira,
nehogy azt hidd,hogy egy év alatt tanultam meg a 0-ról az angolt, kiskorom óta folyamatosan hallottam/láttam angol beszédet, szöveget, stb
Egy kisgyerek, aki még nem tud beszélni, se olvasni, ő is megtanul egy nyelvet amit elég sokat hall/lát, nemde? ugyan ezzel az elvvel más nyelvet is megtanulhatsz, nyilván sok idő, de jobban megmarad (legalábbis nekem jobban megmaradt) mintha magolnád és nem érdekelne.
A másik fele meg: imádom a nyelvet, érdekel és érdekelt is, így, hogy szeretem könnyebb megtanulni, és minden nap csak többet tanulok.
Kicsit olyan, mint a számítógép használata, soha nem volt info órám (volt általánosban, de azt nevezzük szabadfoglalkozásnak...) mégis megtanultam kezelni a gépet, mert meg akartam tanulni.
Próbálkozol-kudarcot vallasz-megérted a hibádat - fejlődsz - tovább próbálkozol, mire észbe kapsz már is tudsz egy csomó mindent, pedig soha nem olvastál el egy könyvet sem, vagy töltötél ki egy tesztet sem.
időigényes, de jobban megmarad, mint a magolós dolog.
És én sem arra gondoltam természetesen, hogy én minden egyes létező szót tudok, de vegyünk egy példát:
nézek egy videót, abban használnak egy számomra ismeretlen szót, látom, hogy mit jelent, hallom szövegkörnyezetben, tudom, hogy hogy használják.
ha szótárban olvastam volna, akkor egy jelentését megtanulom, de a használatát nem.
Szóval elhiheted, hogy így könyebb (bár hosszabb) megtanulni bármit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!