Garázdaságot követtem el, mit csináljak?
Oké, lehetne mondani, hogy menj el a rendőrségre, és vállald a tetteid következményét. De valószínű, úgysem fogod megtenni.
Viszont egy dolgot kell jól megértened. Amit megrongáltál az állami tulajdon. Az állam pénzén hozták létre és az állam pénzén fogják kijavítani. Az államnak meg abból van pénze, amit a te és az én – meg mindenki – adóforintjaiból beszed, illetve ennek befektetéséből profitál. Tehát ami az állam tulajdona, az a te és az én tulajdonod tulajdonképpen, a te és az én pénzemből lesz megjavítva. A magam részéről rohadtul nem örülök, hogy az adóforintjaimat az oktalan és céltalan rongálás javítására kell költeni, ahelyett, hogy valami hasznos, produktív dologra költenék. Még ha valami hasznod lenne belőle, valamiféle előnyt húznál belőle, akkor legalább érteném, mondjuk bliccelnél a buszon, akkor az valahol érthető, bár ott is az van, hogy a busz- vagy vonattársaság elmaradt bevételét vagy az utasok fizetik meg a megemelt jegyárakból, vagy állami pénzből pótolják ki. De ott legalább neked valamiféle hasznod származott volna, ha nem fizeted ki a jegyet. De ebből senkinek nem származik semmiféle haszna, viszont közvetve MINDEN embert megkárosított pár fillérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!