Szégyellni kell Magyarországon, ha körülmetéltek?
Nem szégyen.
Azok meg egyébként is miért nézik a péniszedet? Ezt sem ártana letisztázni...
Éppen házi orvost váltottam és az új női doki megkérdezte, hogy milyen műtéteim voltak eddig. Én hülye pedig elmondtam egy kis habozás után, hogy körülmetélés is volt fitymaszűkület miatt pár éve, mire furcsán összenézett az asszisztenssel, majd bevezették a kartonomra. Ekkora égés után az üzemorvosnál már csak véletlenül sem voltam ilyen őszinte, nehogy a hír visszakerüljön a munkahelyemre...
Én nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, amiről otthon minden nap meg is tudok győződni pisilés vagy fürdés alkalmából, amelyet más úgyse nagyon érthet. A barátnőmnek is tetszik, de ez mégis olyan intim téma egy férfi életében, hogy nem kezdtem el kihirdetni az ismerőseim és a családtagjaim között sem.
Ami zavar, hogy itthon ez a téma csak a zsidózásban merül ki, holott láthatólag elég sok férfi (kb. minimum a férfilakosság 1-5%-a) érintett a témában. Attól még magyar maradtam, hogy egy kicsit lent "átszabtak". ;)
Szerintem abszolút nem kellene szégyellni, de sajnos valóban sok a korlátolt ember. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaha is gyerekem lesz, nem vagyok anyatípus, és a gyerekekért sem vagyok oda, de ha majd mégis rámtör a "babaláz", akkor tuti, hogy körül fogom metéltetni születése után, higiéniai okokból. Meg neki is jobb lesz úgy ha majd felnő és...na tudod mire gondoltam:D
18/L
Igen, szégyellni kell.
Nem mondom, hogy ez helyes, mert attól még nem lesz rosszabb egy ember. Valószínűleg nem volt más választása. De a kérdésre jelenleg "igen" a válasz.
Annak nem vagyok híve, hogy a leendő fiúgyermekemet is rögtön kés alá küldjem, de ez majd akkor kialakul.
Itthon mi is maradt meg a köztudatban? Körülmetélt férfi = zsidó = sok pénz = összeesküvés elméletek = jobb élet. S ilyen gazdasági elszegényedéskor jön "a dögöljön meg a szomszéd tehene is!" mentalitás, hogy mindenkit utálni kell, aki esetleg "külsőre" zsidó, mert ők a gazdagokat szimbolizálják. Kíváncsian várom, hogy majd a Jobbikból is mikor sikerül kigyomlálni ezt a fajta előítéletet.
A legtöbb ember meg eleve nem sokat tud erről az egész műtétről. A kolléganőim is szóba hozták a vallás kapcsán, de olyan badarságokat és félinformációkat beszéltek egymás között, hogy részben ugyan kijavítottam őket, ám azért mégsem fedtem fel, hogy ő én is a körülmetéltek csoportjába tartozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!