Szsrintetek jobb életmód ha éjszaka vagyok ébren és nappal alszok?
Évek óta nappal alszom,kb 8-tól délután 4-ig, néha akár estig is.
Semmi gondom vele, hozzászoktam.
Az éjszakai alvás nyilván egészségesebb, ha teheted szokj vissza szerintem a normális életmódra.
Szia!
Nem túl egészséges. És nem az egyszer-egyszer fent maradok éjszakáról van szó, hanem a tartósan éjszakai ébren maradásról.
Éjszaka, sötétben egészen máshogy működik az ember szervezete, más hormonok termelődnek, mint nappal. Pl. a melatonin csak sötétben termelődik, ami amellett, hogy a mély, pihentető alvást segíti, antioxidáns hatású - azaz lassítja a sejtek öregedési folyamatát.
Az agyalapi mirigynek is van olyan hormonja, ami csak mély alváskor termelődik. (a nyugodt alvás nappal nehezebben megoldható sok helyen, hiszen a növekvő forgalom óhatatlanul is zavaró - kivéve hangszigetelt szobában) /A növekedési hormon fontos: pl. a fehérjeszintézis üteme nagyobb, a zsír energiaként való felhasználására és a szénhidrátok energiakén való felhasználását csökkenti. Azaz ha izmosodni akarsz, "testépítesz" vagy csak normál izomrendszert tartanál fenn, akkor figyelned kell a növekedési hormon megfelelő szintjére./
Nappal a napfényre szüksége van a szervezetnek, hogy csak a legismertebbet mondjam a D vitamin termelődése miatt. D vitamin kell a csontok egészséges fejlődéséhez, a csontszövet egészségesen tartásához, törés vagy egyéb csontsérülés utáni gyógyulásához, és a csontritkulás megelőzéséhez, csökkentéséhez.
Elnézést, kicsit hosszú lett, de hirtelen ezek jutottak eszembe érvként, amiért inkább éjszaka aludj, mint nappal.
Véleményem szerint semmi baj az ilyen élettel, ha az ember odafigyel magára.
Én reggel 5-kor alszok el és kiszámolva a 8 orámat felkelek délután 1-kor teljesen kipihenten majd elmegyek ebédélni és utána elkezdem a napomat nyáron akár elmegyek strandra vagy dolgozni vagy csak ahogy alakul... Kimegyek a napfényre tehát a D vitamint ugyanúgy megkapja a szervezetem. Reggelig egy kicsit sem vagyok fáradt teljesen kipihent vagyok. Reggel fel5-kor kezdek el álmosodni és a 8 óra alvásom után fekelek és ugyanezt folytatom és egyáltalán nem érzem hátrányát ennek az életnek. Még... Ha valami rosszat is találok benne akkor fogok visszatérni a régi életmódomhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!