Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szsrintetek jobb életmód ha...

Szsrintetek jobb életmód ha éjszaka vagyok ébren és nappal alszok?

Figyelt kérdés
Pár hónapja átáltam és nem tudom hogy így naradjak e vagy visszaáljak. Álítólag az ember nem éjszakai lény.
2015. aug. 3. 03:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Évekig így éltem,a végén baromi fáradt voltam állandóan,nem tudtam rendesen pihenni,felborított mindent.Kb.2évembe telt hogy vissza tudtam állni az éjszakai alvásra.
2015. aug. 3. 04:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Szóval te azt tanácsolod hogy most amíg nem késő áljak vissza. Nemsokára fekszem le de te már ilyenkor felkelsz? Csak azért kérdezem hogy megtudjam (mert azt sem tudom) mikor a legjobb lefeküdni és felkelni?
2015. aug. 3. 05:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen!

Ha éjjeliőr vagy!

2015. aug. 3. 06:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Évek óta nappal alszom,kb 8-tól délután 4-ig, néha akár estig is.

Semmi gondom vele, hozzászoktam.

Az éjszakai alvás nyilván egészségesebb, ha teheted szokj vissza szerintem a normális életmódra.

2015. aug. 3. 06:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok : csak azért keltem ma ilyen korán,mert mindjárt megyek dolgozni.Persze,szép az éjszakai fennlét,én is szerettem egy ideig,de amikor aludtam délig-délután kettőig,délután 4 volt mire észhez tértem,aztán mindjárt jött megint az este,kezdett idegesíteni.10évig ezt csináltam,és mondom,kb.2év kínlódás volt,hogy most fel tudok kelni korán 6-7körül,és este fekszek le aludni 11 körül,és vagyok éjjeli bagoly.
2015. aug. 3. 06:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem túl egészséges. És nem az egyszer-egyszer fent maradok éjszakáról van szó, hanem a tartósan éjszakai ébren maradásról.

Éjszaka, sötétben egészen máshogy működik az ember szervezete, más hormonok termelődnek, mint nappal. Pl. a melatonin csak sötétben termelődik, ami amellett, hogy a mély, pihentető alvást segíti, antioxidáns hatású - azaz lassítja a sejtek öregedési folyamatát.

Az agyalapi mirigynek is van olyan hormonja, ami csak mély alváskor termelődik. (a nyugodt alvás nappal nehezebben megoldható sok helyen, hiszen a növekvő forgalom óhatatlanul is zavaró - kivéve hangszigetelt szobában) /A növekedési hormon fontos: pl. a fehérjeszintézis üteme nagyobb, a zsír energiaként való felhasználására és a szénhidrátok energiakén való felhasználását csökkenti. Azaz ha izmosodni akarsz, "testépítesz" vagy csak normál izomrendszert tartanál fenn, akkor figyelned kell a növekedési hormon megfelelő szintjére./

Nappal a napfényre szüksége van a szervezetnek, hogy csak a legismertebbet mondjam a D vitamin termelődése miatt. D vitamin kell a csontok egészséges fejlődéséhez, a csontszövet egészségesen tartásához, törés vagy egyéb csontsérülés utáni gyógyulásához, és a csontritkulás megelőzéséhez, csökkentéséhez.

Elnézést, kicsit hosszú lett, de hirtelen ezek jutottak eszembe érvként, amiért inkább éjszaka aludj, mint nappal.

2015. aug. 3. 07:55
 7/7 anonim válasza:

Véleményem szerint semmi baj az ilyen élettel, ha az ember odafigyel magára.

Én reggel 5-kor alszok el és kiszámolva a 8 orámat felkelek délután 1-kor teljesen kipihenten majd elmegyek ebédélni és utána elkezdem a napomat nyáron akár elmegyek strandra vagy dolgozni vagy csak ahogy alakul... Kimegyek a napfényre tehát a D vitamint ugyanúgy megkapja a szervezetem. Reggelig egy kicsit sem vagyok fáradt teljesen kipihent vagyok. Reggel fel5-kor kezdek el álmosodni és a 8 óra alvásom után fekelek és ugyanezt folytatom és egyáltalán nem érzem hátrányát ennek az életnek. Még... Ha valami rosszat is találok benne akkor fogok visszatérni a régi életmódomhoz...

2019. júl. 7. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!