Igaz, hogy az adó 1% felajánlásánál azon részt, amit
az egyházaknak lehetne felajánlani azt megtehetem pl.
gyermekétkeztetés és hasonlók számára is?
Minden évben van az egyházak mellett egy általános célú felajánlás: pl parlagfűirtás meg ilyenek. Ezen felül másik 1%-ot lehet felajánlani pl gyermekétkeztetésre, gyermekrák alapítvány, általában báemilyen alapítvány javára.
2010. márc. 3. 18:05
Bármilyen szervezetnek felajánlhatod az adód egy százalékát, nem kell feltétlenül az egyházaknak.
2010. márc. 3. 18:09
Na most 2x tudsz felajánlani 1%ot. Az egyiket vagy az egyházaknak, vagy a parlagfű mentesítésre vagy a tehetséges gyerekek támogatására tudod felajánlani.Ezeknek csa 4jyegyű technikai számuk van.
Ez benne van az adós paksamétába, da szépen le van írva.
A másik 1%ot ajánlhatod fel bármilyen szervezetnek.Az a szám a hosszabb pl.:12345678-1-23
2010. márc. 3. 18:14
Hát az ugye valójában 1 + 1 %. Az elsőt bármilyen szervnek felajánlhatod, a másikat pedig államinak. Nem kell az egyháznak. Isten mentsen. Gyermekek én pl. a katasztrófavédelemnek adtam (de sajnos konkrét adószámot még nem tudok, mivel a könyvelőnél van még), ő tudja hogy az melyik szerveet része.
2010. márc. 3. 18:16
Utsó, sajnos idén a sok egyház mellett csak az a kettő van, amit írtam.
2010. márc. 3. 18:19
6/10 A kérdező kommentje:
18:14-esnek igaza van akkor ezek szerint, mert én is csak ezt a kettőt találtam. Bizonyára nem voltak pontos információik, akiktől ezt a gyermekétkeztetést hallottam az egyházak helyett.
Na ne gyerekek, majdnem akkor ezek szerint arra kötelez az állam, hogy a @ papoknak adjam az 1 %-om? Milyen kedvesek, hogy ezek szerint még egyántalán két lehetőséget megengednek, na azért durva.
2010. márc. 3. 18:34
18:16 vaagyok. Én olyat nem kaptam, mivel tavaly elektorinkusan adtam be, ráadásul 1 oldalt kaptam, csak a csekkeset...
2010. márc. 3. 18:37
9/10 A kérdező kommentje:
Ezt találtam 2009-re:
Hogyha nem egyháznak kívánom felajánlani a második 1%-ot, akkor kinek/minek adhatom?
Ha nem egyháznak kívánja felajánlani a második 1%-ot, választhatja a kiemelt költségvetési előirányzatok valamelyikét, melyről minden évben az Országgyűlés dönt. A 2009-es adóévben ezek a következők: Nemzeti Tehetség Program feladatai — 1823 és a Gyermekszegénység elleni program támogatása feladatai — 1627.
Viszont az adóbevallásos csomagban a papírokon meg Nemz.tehetség program + parlagfű mentesítés van. Akkor most melyik kettő?
18:34: Nem vagy köteles egyik 1%-ot sem felajánlani, ráadásul ha mégis fel akarod mindkét 1%-ot ajánlani akkor sem kell "a papoknak" adni. Elolvashattad volna legalább a hozzászólásokat, mielőtt hülyeséget írsz :/
2010. márc. 3. 19:49
További kérdések: