Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » ?Kiváncsi lennék a lentebb...

?Kiváncsi lennék a lentebb írt dolgokróla véleményeitekre vagy teóriátokra.

Figyelt kérdés
Tehát egyszer nagyon régen történt egy úgynevezett ősrobbanás ami után elkezdett tágulni az univerzum és a mai napig tágul úgymond egyre csak növekszik az a tér amiben tudunk mozogni, Sokan úgy tartják hogy az ősrobbanás előtt csak kisebb dolgok voltak pontosan nem tudom talán molekulák de nem lényeges, és hogy azok elkezdtek összemenni és nagyon forróak lettek és felrobbantak és onnan kezdődött az ősrobbanás, na most az én véleményem szerint ha logikusan gondolkozunk akkor ahhoz hogy valami legyen kell hogy oka legyen például nem fog úgy alma lenni hogy nincs almafa,(kicsit fura példa de megteszi) tehát azok az apró részecskék vagy bárminek nevezett dolognak a létét is ki kelett váltania így úgymond a végtelenig haladva mindennek kellet hogy legyen egy okozata bár ha ezen a gondolkodásmódon haladunk akkor az univerzum mindig is létezett már pedig olyan nem létezik hogy végtelen mivel az univerzumnak is van egy vége mármint mindig változó a vége mivel tágul de pár tized másodpercig van vége, áttérve az univerzum végére azt állítják a tudósok és a kutatók hogy nem tudunk fénysebességgel haladni mivel a fénynek nincs súlya így bármi aminek súlya van az nem lehet ugyan olyan gyors, de akkor feltételezem hogy tudnánk haladni majdnem olyan gyorsan kb 99,9 százalékban megegyező sebeséggel mint a fény? Mivel ez azt bizonyítja hogy igen akkor hogyha valahogyan ki tudnánk menni az univerzum tágulásából akkor mit látnánk ott? Megemlítve azt is hogy ami az univerzumba található bolygók aszteroidák gázok pl:nap azok honnan lettek magátol nem döntött úgy a nap hogy sziasztok én most létezni fogok, szintén ezt gondolom mi rólunk emberekről hogy valami miatt vagyunk és mi azt nem tudjuk hogy hogyan lettünk vagy MITŐL lettünk ha belegondolsz az emberi lélek is egy olyan dolog ami az emberi agy tudásán túlmutat és nem lehet értelmezni vagy lerajzolni vagy definiálni, ezzel nem arra gondolok hogy isten műve lenne az egész mivel nem hinném hogy ő létezik.

ma 00:08
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak olyan dolgok a világban, amiket mi emberek sohasem fogunk tudni megismerni, megfejteni teljes mértékben. Az Univerzum méreténél fogva már ebbe a kategóriába tartozhat felfelé és lefelé - az atomok szintjei felé - haladva is. Nagyon különös képződmény és személy szerint még azon sem lepődnék már meg, ha ezt az egészet valami, valaki csak egyszerűen álmodná.
ma 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!