Hogy van ennek a dalnak a pengetése?
Most kezdtem el gitározni és nem igazán tudom, hogy ennek a dalnak mi is a pontos pengetése.
Our Last night - Sunrise
És itt az egyik gitár cover: https://www.youtube.com/watch?v=X0rdfRg47zA
Eddig jutottam (bár szerintem ez sem valami jó):
Em: le le fel le fel
C: le le fel le fel
G: le le fel le fel
D: le le fel és ezt nem tudom tovább. :/
Ti hogyan pengetétek el ezt a számot?
Az, hogy leírod hogy le föl le föl az a pengetésről az égvilágon semmit nem mond.
El kell felejteni ezt a bénaságot, hogy minden apró lépéshez a kezeteket kell fogni.
Ott a dal, még videó is van róla, van füled, van szemed, pengessed.
Ha meg nem megy keress más hobbit, pl bélyeggyűjtés meg gombfoci.
Ne a belinkelt gitár cover után menjél, mert az egy tipikus farcs pengetés. Teljesen felcseréli a hangsúlyos és hangsúlytalan részeket. Azért tipikus, mert a kezdő tanulók hajlamosak ezt a pengetési sémát használni minden számra. Lassú számoknál fontos, hogy azt pengesd hangsúlyosan, ami a ritmusban hangsúlyos. Én ezt így pengetném a 4 negyedes ütemben ( a szakaszokról beszélek, nem a reffrénről ):
1.le
2.-
3. le
4.le ( tompítás ) - fel
Ügyes megközelítése a klasszikus értelemben vett hangszerkezelésnek. :)
Ugyan ez pl. hegedűre átírva:
a második húron középső ujjat letesz és vonóval húz-tol-húz, aztán gyűrűsujjat letesz, és tol-húz-tol.
Sííííírnivaló! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!