Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha csak egy isten van, hogy...

Ha csak egy isten van, hogy van mégis több a vallások szerint más más neven ismert istenek?

Figyelt kérdés

ne értsetek félre nem vagyok ateista keresztény vagyok.

és nem igaz isten vitát akarok.

csak filóztam hogyan lehet egy istennek több neve?

véleményem, az hogy mivel több nemzetiségű emberek vannak, és más más az anya nyelvük.

talán nekik azonos nyelven ismerték meg öt.

mint. isten,Jehova,Ahlak,Buddha.jelentései isten.

tehát lehet hogy ezek a nevek mind egy istenhez tartoznak?

csak esetleg az emberek másként alakították a vallásukat?

vagy is valójában csak egy isten van,mely több vallásra van osztva.

mint pld Jehova tanúi és a keresztények.

bár lehet hogy ez értelmetlen butaságnak tűnik de lehet hogy van benne valami igazság.

ha butaság elnézést kérek a föltett kérdésért!

2015. júl. 2. 21:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Szinte hihetetlen, de vannak még furábbak is.Hallottál már Indiáról?

természetesen igen. de már mint említettem nem igaz isten vitát akarok.

sem aszt hogy hány isten van.

MERT ÉN CSAK EGY IGAZ ISTEN BENN HISZEK.

mért? keresztény vagyok.

ha valamivel nem értünk egyet,ilt nem ismerjük el istennek vagy fél istenek.

az nem jelenti azt hogy nem tudunk a mások által istenek tartó emberek isteneiről. vagy tán te minden ki isteneit a saját istenednek fogadod el?

a papjaitok által rátok kényszerített világképetekbe.

vannak kényszer vallások ismerek is olyat de nem szeretném említeni.

mivel senkit sem szeretnék megbántani.

de a kereszténység nem kényszer.!

szabad akarat saját döntés,és csak tiszta teljes szívvel lélekkel s erővel szerethessük istent.és nem kényszerrel.!

mivel isten nem kényszer.

a világra mi is nyitottak vagyunk átlagos hétköznapi emberek.

tehát nem szűk látó körűek,sőt mi látunk egészen a menyig.:D

természetesen látjuk a más és más vallásokat is. de nekünk csak egy igaz isten van mely a leghatalmasabb mindenek főlőt.

Micimackó az egyetlen igaz Isten. Jézust megeszi reggelire (ha elfogyott a méz, és nincs otthon Malacka sem, hogy tőle kérjen kölcsön).

nem hinném mert Jézus adna neki annyi mézet hogy bele fulladna :DD.

2015. júl. 3. 18:03
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

Nekem az ötlött a szemembe, hogy akárhány elvakult vallásos emberrel beszélek, borzalmasan pocsék a helyesírásuk. Nekem ebből az jön le, hogy vagy nem túl iskolázottak, vagy egyszerűen buták.

Namost ebből két következtetést lehet levonni: vagy a vallás miatt lettek ilyenek (ezt nem tartom valószínűnek), vagy azért lettek vallásosak, mert ilyenek.

"MERT ÉN CSAK EGY IGAZ ISTEN BENN HISZEK.

mért? keresztény vagyok."

Na látod, itt kezdődik a gond. Te azt HISZED, hogy amit te HISZEL (elképzelsz, kitalálsz), az TÉNY, amit mások hisznek az valótlan.

"ha valamivel nem értünk egyet,ilt nem ismerjük el istennek vagy fél istenek.

az nem jelenti azt hogy nem tudunk a mások által istenek tartó emberek isteneiről. vagy tán te minden ki isteneit a saját istenednek fogadod el?"

Nem teljesen értem, mit akarsz mondani, de az biztos, hogy én nem hiszek semmilyen istenben.

"de a kereszténység nem kényszer.!"

Persze, nem is úgy értettem, hogy muszáj, hogy keresztény legyél. Csak ha már egyszer elhatároztad, hogy te pont ebben a mesében akarsz hinni, akkor van egy csomó olyan értelmetlen dolog, amit magadtól sosem tennél. Viszont a vallási elöljáróid miatt muszáj. A papok megmondják neked, mit tegyél és mit ne, mi a jó és mi a rossz - ráadásul - és ez a legszörnyűbb az egészben - ezeket te gondolkodás nélkül magadévá teszed. Nem mondhatod (eszedbe sem jut), hogy szerinted ez vagy az nem helyes.

"a világra mi is nyitottak vagyunk átlagos hétköznapi emberek."

Dehogy vagytok. Arra vagytok nyitottak, amire megengedik nektek.

2015. júl. 3. 18:21
 13/17 Sanyji ***** válasza:

Kedves előző hozzászóló:

Zsidókhoz írt levél 11,1 :

A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.

Attól, hogy te nem hiszel valamiben, az még létezhet, nem gondolod? Vagy attól függene az Isten, hogy hisznek-e benne az emberek? Elárulom: fordítva igaz. Abban hiszel és azt, amit akarsz. Látom okos ember vagy. Ha okos ember vagy, elgondolkozol és megvizsgálod, amiket leírtam, mert csak a buta emberek utasítanak el valamit, anélkül, hogy arról fogalmat alkotnának.

Tehát gondolkozz, menj ki a szabadba, nézz körül a világban, nézd meg a természetet, nézz fel az égre és tedd fel magadnak a kérdést, hogy ez hogyan jött létre!

Hogyan tudsz egyáltalán gondolkodni dolgokról? Hogy miért és minek tudsz örülni, vagy éppen sírni valami miatt.

Gondolkozz ember! :)

Isten áldjon!

2015. júl. 3. 19:04
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Sanyji!

Vallási fanatikusokhoz írt levél 666,6:

Ha valaminek nem ismered a magyarázatát, nem az a helyes következtetés, hogy csakis isten műve lehet.

Járj iskolába, ismerkedj meg a természettudományokkal, és egyből magyarázatot kapsz egy csomó dologra.

2015. júl. 3. 19:15
 15/17 A kérdező kommentje:

Nekem az ötlött a szemembe, hogy akárhány elvakult vallásos emberrel beszélek, borzalmasan pocsék a helyesírásuk. Nekem ebből az jön le, hogy vagy nem túl iskolázottak, vagy egyszerűen buták.

szerintem meg az ateisták buták, és a legtöbbnek meglesz a jutalma majd a pokolban.

amint azt már írtam,ami az iskolát illeti 12 osztály.

4,3 osztályzattal.bár a helyesírássom és a nyelvtan nagyon gyönge volt és az is marat.

de a többi jól ment.

és nem emiatt lettem hívő.

hidd el hogy van mit a tejbe aprítanom.

kiegyen súlyozott az életem.szóval minden rendben köszönöm jól vagyok.:d

és ennek ellenére látod még is hívő vagyok.hát nem furi?.:D

Na látod, itt kezdődik a gond. Te azt HISZED, hogy amit te HISZEL (elképzelsz, kitalálsz), az TÉNY, amit mások hisznek az valótlan.

Nem teljesen értem, mit akarsz mondani, de az biztos, hogy én nem hiszek semmilyen istenben.

más hittét én nem sértettem,az egy dolog hogy az enyémben hiszek.

mint ahogyan mások a sajátjukban.ha ez sértő akkor néz magadba.

hisz te egyben sem hiszel,tehát szerinted nem valós egy sem.

én viszont nem ezt mondtam,csak azt hogy én az én istenemben hiszek.

ne kend rám a te bűnödet.

mesében akarsz hinni, akkor van egy csomó olyan értelmetlen dolog, amit magadtól sosem tennél. Viszont a vallási elöljáróid miatt muszáj. A papok megmondják neked, mit tegyél és mit ne, mi a jó és mi a rossz - ráadásul - és ez a legszörnyűbb az egészben - ezeket te gondolkodás nélkül magadévá teszed. Nem mondhatod (eszedbe sem jut), hogy szerinted ez vagy az nem helyes.

keresztény vagyok és nem bábu,nekem nincs elöljáróim csak is isten.

ha valamit cselekszem nem fogok a paphoz szaladni engedélyért.

ha valamit nem tartok helyesnek azt nem is tartom be.

én istent követem és nem a papokat.

Jézus azt mondta ott van az én templomom ahol épen vagyok.

Dehogy vagytok. Arra vagytok nyitottak, amire megengedik nektek.

csak amit isten meg enged.nem amit a pap.

még egyszer,hívő vagyok és nem bábu.szabad akaratot isten mért adta?

mert ő is embereket akart.s nem pedig bábokat.

ha gyónni akarok istent kérem a feloldozásra és nem egy papot.

és istenre van szükségem nem pedig a papra.

Vallási fanatikusokhoz írt levél 666,6:

Ha valaminek nem ismered a magyarázatát, nem az a helyes következtetés, hogy csakis isten műve lehet.

Járj iskolába, ismerkedj meg a természettudományokkal, és egyből magyarázatot kapsz egy csomó dologra.

ateisták! fogjátok már fel végre hogy a hívők nem csak imákat mormolnak.

orvosok akiknek diplomájuk van és elismertek,jó módú emberek akik nem szegények,

és még is ahogyan ti mondjátok fanatikus hívők.

és én is ismerek ilyen embereket.

de még nagyon sok hivatásban vannak hívők.ilt keresztények.

tudod nem is tudtam hogy egy elismert doktor is hülye:D

de hát jó pap holtáig tanul.:D

2015. júl. 3. 20:53
 16/17 Sanyji ***** válasza:
40%

Vallási fanatikus? Te miről is beszélsz?

Jó amúgy, ha valaki okos, de te csak okoskodni próbálsz. Nagyon tévelyegsz ember, de hát én az ilyen embereknek, mint te nem tudok segíteni, pedig szeretnék.

Aki elutasítja az Isten szeretét, annak az egész élete csak hiábavalóság. Tényleg sajnálom az ilyeneket...:(

2015. júl. 4. 00:28
 17/17 A kérdező kommentje:

Vallási fanatikus? Te miről is beszélsz?.

Sanyji nevű felhasználó

tudod az ateisták Vallási fanatikusoknak szokták hívni az erős hitű embereket.

akiket nem lehet meg győzni a hitük valótlanságában.

vagy is,, hogy nincs semmilyen isten és a biblia csak mese habbal.

és mindég a számukra kézen fogható érvekkel jönnek,aminek valójában nincs értelme.és ha ellen érv eledd akkor sem fogadják el igyekeznek megcáfolni gyakran marhaságokkal.

ha nem tudják cáfolni akkor jön a nem értesz szöveg vagy nincs isten ott voltál láttad?stb stb.

de valójában nem tudják be bizonyítani semmilyen érvel sem az állításukat,mely szerint nincs isten.

és tőlünk bizonyítékot várnak,csak hogy nem akármilyet.

mert esetleg amit el fogadnának,talán ha személyesen magát az istent elébük állítanánk.

bár még szerintem akkor sem hinnék.

2015. júl. 4. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!