Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni, ha...

Hogyan lehet feldolgozni, ha valakinek nem lehet gyereke?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és nemrég tudtam meg, hogy soha nem lehet gyerekem. Egy világ omlott össze bennem, mindig is szerettem a gyerekeket, céltalannak érzem az életem...
2015. máj. 13. 08:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Erre talaltak ki tobbek kozott az orokbefogadast. Mire odaig jutsz, hogy csaladalapitason gondolkozz, megvaltozik ez a celtalansag-erzes is.
2015. máj. 13. 08:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem meg azért nem lehet gyerekem mert van egy ritka betegségem ami miatt nem tudok "normális" életet élni,párkapcsolatot kialakítani.Most 38 éves vagyok,és valahogy már nem is hiányzik ,hogy gyerekem legyen,nem hiszem hogy apaként tudnék vele foglalkozni.Szóval nekem elvileg lehetett volna gyerekem,volt is komoly párkapcsolatom,de mindig védekeztünk,és akkor meg sem fordult a fejemben,hogy szeretnék gyereket.Egy nőnek ezt biztos nehezebb feldolgozni,ismerek ilyen nőt egyébként akinek nem lehet gyereke,ő természetgyógyászattal kezdett el foglalkozni,nagyon nagy állatbarát,kutyát tart,szóval ki lehet vetíteni ezeket az érzéseket másra is.Meg van a családomban apáca is egyébként,erre is születni kell valószínűleg.Szóval szerintem lehet teljes értékű életet élni így is,csak találnod kell új célokat.
2015. máj. 13. 08:40
 3/3 2xSü ***** válasza:

Egyrészt ahogy írták ott az örökbefogadás lehetősége.

Másrészt az emberben ott az ösztön, hogy valamilyen módon továbbörökítse magát. De ezt az ösztönt nem csak fizikai szinten, a DNS-es továbbörökítésével lehet kielégíteni. Tovább tudod örökíteni a gondolataidat, eszméidet. Taníthatsz, elérhetsz az élet terén valami olyat, ami utánad is fennmarad, vagy a hatása túlmutat a saját életeden, segíthetsz másokon, stb…. Sokan pont azért nem vállalnak gyereket, hogy lehetőségük legyen ilyen módon nyomot hagyni a világban.

A fajfenntartás ösztöne a legerősebb ösztön (a létfenntartással együtt). Ez a két ösztön működik bennünk a legjobban, nagyon sok vágyunk, reményünk, félelmünk ehhez kötődik. De ezek állati ösztönök. Az ember azért ember, mert képes meghaladni ezeket az ösztönöket. Sokan gondolják azt, hogy ha anyagi biztonságot teremtenek – van ház, autó, nyaraló, pénz a bankban –, és van egy-két-három gyerekük, akkor ez már életcél. Pedig az embert nem ezek teszik emberré. Fontosak ezek az ösztönök, de nem ettől lesz egy ember teljes értékűen ember. Számtalan más, emberi cél van, amit kitűzve és elérve boldog, kiegyensúlyozott, eredményes, értékes életet élhetsz, amihez képest szinte már mindegy is, hogy közben világra hoztál-e néhány gyereket vagy sem.

2015. máj. 13. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!