Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A szülőnek ehhez van joga?

A szülőnek ehhez van joga?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Iskola mellett dolgozom. És olyan problémám van, hogy a szüleim állandóan a saját megkeresett pénzem felől érdeklődnek és számon kérnek, hogy mikor mire költök és, hogy mennyi pénzem van. Nincs rá szükségük, de ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy a saját megdolgozott pénzem az az én tulajdonom és nem tartozok elszámolással vele másnak. Főleg, hogy nem olyan dolgokra költöm a pénzt amire nem kéne. Jogom van elmondani nekik? Szeretném ha nekem is lenne egy magánszférám.Szerintetek? Előre is köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 31. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Igazán csak akkor lesz jogod a "magánszférádhoz", ha már nem az ő házukban laksz, nem ők fizetik a zinternetedet meg nem ők etetnek.
2015. márc. 31. 20:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezt nevelésnek hívják...
2015. márc. 31. 20:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze a magánszférádhoz. Ha kevés lenne a pénzetek, akkor még el is kérhetnék tőled az eltartásod fejében.

Mivel még kiskorú vagy, nem csak joguk, de kötelességük is ellenőrizni, hogy mennyi pénzed van és azt mire költöd.

Nem csak munkával kereshet pénzt egy fiatal.

2015. márc. 31. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!