Mi a véleményetek a The Walking Dead sorozatról?
Nagyon jó sorozat lenne, ha fogható adón menne a tv-ben a legelejétől. Nálam ugyanis két aranyszabály van sorozatok és filmek esetében:
1. Csak a tv-ben (vagy moziban) nézem meg, számítógépen, laptopon, tableten stb. soha.
2. Csak magyar szinkronnal nézem meg, idegennyelven vagy feliratozva soha.
Hm... én azt mondom, hogy jó és egyik kedvencem, de igen, sokszor ellaposodnak az évadok... picit túlértékelt.
18f
Egyik kedvencem.^^ Másik 2 a Trónok harca és a Sherlock (BBC) :3
16/L
Szerintem majdnem minden évad olyan, mintha különböző sorozatok lennének: az 1. évad kicsit "realisztikusabb", emberközelibb volt számomra. Valóban át tudtam érezni a helyzetüket, az elkeseredésüket, hogy mit érezhetett, pl. Rick, amikor rátalál a családjára, vagy Daryl, mikor eltűnt a bátyja, vagy Andrea..., stb, stb. Teljesen más volt a képi világa és a hangulata ennek az évadnak, mint a többinek. Talán ezért is, de számomra ütős évad volt.
A 2. évad sokkal light-osabb lett. Ott kicsit átmentek szappanoperába, ami tőlem alapból távol áll, plusz Dale folyamatos rinyálását, hogy mi a jó, és mi a helyes (egy olyan világban, ahol egyébként élőhalottak zabálták meg a feleségét és a szeretteit) totál nonszensznek tartottam - jó, hogy Dale karakterét kicsinálták, viszont kár Shane-ért. Nekem az évad túl "cukor mázos" volt egy zombi-apokalipszishez képest.
A 3. már borúsabb hangulatú volt (talán csak a börtön miatt). A Woodbury-s részek nem igazán tetszettek, túl sok volt belőle - erre szokták mondani: "a kevesebb, több". Viszont alapvetően tetszett nekem ez a légkör, ami a börtönös részeknél volt. (Sajnálom Merle-t).
A 4. első fele viszont (börtön ide- vagy oda) már nem annyira tetszett. A farmer Rick-től kirázott a hideg, az meg, hogy Hershel gyakorlatilag Dale szerepét vette át, még jobban bosszantott. A Kormányzó visszatérésének örültem, a kivégzésének még inkább. Az évad második fele sokkal jobban tetszett: hogy a nagy csapat szétszóródott több kisebbre, és hogyan próbálnak boldogulni egymással, vagy egymás nélkül, nekem bejött. Alapvetően ha a 4. évadra gondolok, nekem mindig a második fele ugrik be, az 1. fele annyira semleges számomra, hogy alig jut eszembe egy-két dolog belőle.
5. évad: marha ütős kezdés: OK!; Beth-szál: NEM OK!; Tyreese gyakorlatilag átvette Dale és Hershel szerepét: NAGYON NEM OK, ÉS EL SEM HISZEM!; Abraham "Washington-ozása": MÁR NAGYON IDEGESÍTŐ! Abraham pofára esése: HAHAHA! :D; Carol még él és egyre jobb és jobb: NAGYON OK!; Rick egyre elborultabb/ keményebb/ őrültebb badass karakterré válik: NAGYON-NAGYON OK!!; Michonne utolsó pofonja: ANYÁDAT! Kb. ennyit egyelőre, az eddigi utolsó évadról. Majd az évadzáró után teszek rá pontot: vagy jó, vagy rossz, mert még eltolhatják (bár, SPOILER: hogy ezek a darabolós gyilkosok itt vannak, (azt hiszem) Atlanta mellől, az még sokat dobhat a cliffhengeren). :)
#1:
1: Ha csak olyan filmeket, sorozatokat nézel, amit magyar tv-k, mozik is vetítenek, akkor sok mindenről lelehetsz maradva.
2: Ha ezek közül is csak olyanokat, miket leszinkronizáltak magyarra, akkor több mindenről vagy lemaradva, több szempontból is...
3: A TWD-d 1. résztől az utolsó részig vetítik a magyar Fox-on, szinkronnal. A csatorna csak akkor nem érhető el, ha csak az ingyenes csatornákat fogod.
20/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!