Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jézus híres ember?

Jézus híres ember?

Figyelt kérdés
Ország-város játékban híres ember kategóriában Jézus elfogadható?

2015. márc. 11. 00:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
51%
én nem ismerem
2015. márc. 11. 00:08
 2/20 anonim ***** válasza:
56%

Jézus, Jézus? Ki az? Volt a VV-ben, vagy az Éden Hotelben?

Nem, szerintem nem híres. :-DDDD

2015. márc. 11. 00:13
 3/20 A kérdező kommentje:
De most komolyan. ..én elfogadnám, de van, aki nem, és most ezen vitázunk.
2015. márc. 11. 00:36
 4/20 anonim ***** válasza:
Vita-vita, mákos pita. Szerintem dobjatok fel egy érmét ha fej elfogadva ha írás akkor nem.
2015. márc. 11. 00:37
 5/20 A kérdező kommentje:
Most azt talaltuk ki, hogy ha itt tobbsegben igen valaszok lesznek, akkor igen, ha nrm, akkor nem.
2015. márc. 11. 00:43
 6/20 anonim ***** válasza:
Oké, akkor igen:-)
2015. márc. 11. 01:00
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért igen, miért nem?

Országba nem passzol, városba sem. Aki szerint nem híres, az mivel érvel? Nem ember? Nem híres? Nem létezett?

Szerintem Borus Demeter is híres ember, pedig az csak egy regényalak. Gipsz Jakab is híres.

És - tudom a társasjátékot is csak szabályosan jó játszani - de azért nehogy már véresen komoly legyen.

2015. márc. 11. 01:05
 8/20 Maryan válasza:
72%

Jézus igazán „híres embernek nevezhető”. Néhány bizonyíték erre.

Még az időszámítás is vele van kapcsolatban pl időszámításunk előtt illetve szokták mondani Krisztus előtt.

Jézus népszerű volt. „Isten és az emberek” már fiatalkorában kedvelték (Lukács 2:52). És a Biblia azt írja, hogy amikor felnőtt, „nagy sokaság követte őt Galileából, Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról” (Máté 4:25).

Történészek, mint az első századi Josephus és Tacitus, valós személyként említik Jézust. És ami még fontosabb, az evangéliumok sem kitalált szereplőként beszélnek róla. Az evangéliumi beszámolók konkrét részleteket közölnek, pontosan megadnak időpontokat és helyszíneket. Lukács az evangéliumában hét uralkodóról, illetve magas rangú személyről beszél, hogy meghatározza, melyik évben kezdte Jézus a szolgálatát. Az ő neveiket világi történészek is említik (Lukács 3:1, 2, 23).

Vitathatatlan, hogy Jézus létezett. Egy könyv megjegyzi: „A tudósok többsége elismeri, hogy az első században élt egy férfi, akit názáreti Jézusként ismertek” (Evidence for the Historical Jesus).

A származása. A Biblia megjövendölte, hogy a Messiás Ábrahám és Dávid családjából fog származni (1Mózes 22:18; Zsoltárok 132:11, 12). Jézus valóban az ő utódjuk volt (Máté 1:1–16; Lukács 3:23–38).

● A beteljesült próféciák. A Héber Iratokban számtalan próféciát jegyeztek fel a Messiás földi életéről, köztük olyanokat, melyek részleteket jövendöltek meg a születéséről és a haláláról. Ezek mind beteljesedtek Jézuson. Például az, hogy Betlehemben született meg (Mikeás 5:2; Lukács 2:4–11); hogy Egyiptomból hívták ki (Hóseás 11:1; Máté 2:15); és hogy a kivégzésekor nem törték össze a csontját (Zsoltárok 34:20; János 19:33, 36). Ezeket az eseményeket Jézus sehogy sem tudta volna befolyásolni, hogy beteljesedjenek rajta a messiási próféciák.

2015. márc. 11. 08:54
 9/20 A kérdező kommentje:

Akik szerint nem híres, ezzel érvelnek:

-Jézus egy vallási mitológiai alak (ezt a megfogalmazást valahol neten találták), és nem bizonyított a létezése. Én ezzel úgy vagyok - írjátok, ha nem így gondoljátok - hogy Jézus nem mitológiai alak. És nem a létezése nincs bizonyítva, hanem az, hogy valóban Isten fia -e, feltámadása, stb. Ha feltesszük azt, hogy nem Isten fia, akkor is ugyanarról a Jézusról van szó, aki valamikor időszámításunk kezdetekor született, és Isten fiának adta ki magát, noha - a feltételezésünk szerint - nem az volt.

A másik ellenérv, hogy Jézust nem illik egy ország-város játékba beleírni, meg hogy ő nem mondaná ezt magáról, és hogy egy olyan kategóriába illene: természetfeletti, emberfeletti, vallási alakok. Szerintem itt nem oszt nem szoroz, hogy illik vagy nem...akárhogy is nézzük, Jézus a világ leghíresebb személye.

És nem vérre megy a játék, csak zavar, hogy ezt 3 emberből egy sem fogadná el, és nem fogadják el az érvelésemet.

Na meg, ezen az egy ponton múlna a végeredmény, bár ez a legkevesebb. :)

2015. márc. 11. 09:02
 10/20 anonim válasza:

Számomra felfoghatatlan,hogy hogy lehet ilyen idétlenséget írni egyáltalán...pláne egy ország-város játékban.

Ha te számodra "J" betűvel csak ez jutott eszedbe az elég gáz :)

Lehetett volna mondjuk Jacko (Michael Jackson) vagy Jordan (Michael Jordan) is.

Az,hogy megpróbálod megmagyarázni,hogy Jézus élő hús vér ember volt és mindezt egy játék kedvéért...háááát fura.

1. Szerintem ebbe a játékba nem fér bele se Vallási se Mitológiai alak. Szerintem nem fogadnád el országként Spártát pl... Ahogy nem fogadnád el állat kategóriába az "Unikornist" se már ha tudod mi ennek a jelentése.

2. Az előttem kommentelőhöz szólva:

Irásos bizonyíték? Kitől vagy mitől? Attól az egyháztól aki a legnagyobb hazugságokat,bűntényeket követi el?

Azoktól hozol írásos bizonyítékot?

Ajánlom neked nézd meg a Stigmata című filmet,elég tanulságos.

""Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz engem."

Tudod mit jelent ez ugye? Nincs szükség papokra,egyházra hiszen Isten mindenkiben benne él.

Szóval inkább ilyen válaszokat szerintem hagyd,az pedig elég gáz,hogy ezen vitatkozol egy játékba :)

Legközelebb mondd azt hogy nem tudsz semmit :D

2015. márc. 11. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!