Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a régi Cartoon network mesékről?

Figyelt kérdés
Azért tettem ki ezt a kérdést,mert pont ma halottam az egyik ismerősömtől,hogy a Carton network MEGJAVULT!Beszélgetttem erről vele.Azt mondta,hogy a mai CN legalább normális műsorokat sugároz,mint a Nagyfater bátyó,Parkműsor,Kalandra fel és Clarence.Valamint azt,hogy a régi még a nyomába se eredhet.Szidta,hogy a régiek milyen agresszívak voltak:Bátor,a gyáva kutya,Dexter laboratóriuma,Pindúr pandúrok,A maszk,Igazság ligája és a Jonny bravo.Nektek mi a véleményetek erről?Tényleg javul a Cartoon network,mert szerintem romlik és én is hiányolom a régit.Személyes kedvencem az Igazság ligája volt.

2015. márc. 7. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, a pár évvel ezelőtti állapothoz képest szerintem is javult. Ugye 2006 körül a vezetőség eldöntötte, hogy rajzfilmek helyett élőszereplős sorozatokat adnak, ami hatalmas nagy hiba volt, gyakorlatilag a csatorna akkor volt mélyponton.

Általában a kb. 2003-2010-es időszakot tartják a Cartoon Network sötét korának, mert akkoriban a rajzfilmek nagy része elég középszerű volt. Voltak kiemelkedő darabok, amik máig népszerűek (pl. Igazság ligája, Ben 10, Billy és Mandy kalandjai a Kaszással, Chowder, Nyomi szerencsétlen utazásai, Tini titánok), de a legtöbb rajzfilm feledhető volt és ma már nem is beszélnek róluk (Juniper Lee, László tábor, Az osztálytársam egy majom, Robotboy, Görcs ikrek, stb.). Meg voltak olyanok is, amik a két szélsőség közé estek, akkoriban népszerűek voltak, de ma már nem ajnározzák őket annyira (Fosterék háza, KND).

A régi Cartoon-os sorozatok, amiket említettél, máig népszerűk és klasszikusnak minősülnek (kivéve mondjuk A maszk, abból inkább a filmre emlékeznek). Lehet, hogy agresszívak voltak, de nem tudom, ez miért baj. A Bátor például horror-vígjáték, a Pindúr pandúrok és az Igazság ligája meg akciósorozatok. Naná, hogy néha durvák voltak, hiszen ez a műfajukkal járt. De mai is vannak ilyenek, pl. nézzük meg a Parkműsort, ami nem is gyerekeknek való, hanem inkább tinédzsereknek. Meg amikor még ment, a Klónok háborúja is hihetetlenül erőszakos volt, és néha a Transformers Prime is, elvégre ezek is akciósorozatok.

Én amúgy nem szerettem mindegyik CN klasszikust, a Dexter például kifejezetten nem tetszett kis koromban, és a Bátorért vagy a Billy és Mandyért se voltam úgy oda. A Boci és Pipit se szeretem. A maiak közül szerintem a Kalandra fel!, a Parkműsor és a Gumball remek sorozatok, és bár én nem ájultam el tőle, de tudom, hogy a Steven Universe-nek is nagy rajongótábora van. A Nagyfater bátyó szerintem erőltetett és feledhető, a Clarence-ből pedig még nem láttam egy teljes részt sem. De vannak ellentmondásosabb sorozatok is (pl. a Tini titánok, harcra fel!), vagy olyanok is, amiket egyenesen rühell vagy figyelemre se méltat a legtöbb rajzfilmszerető (pl. a Johnny Test vagy a Dr. Dimenzi-naci, tehát a kanadai import vackok).

A lényeg, hogy akkor is és most is voltak jó és gyatra rajzfilmek, és nehéz összehasonlítani őket, mert más időszakokról van szó, ma már máshogy készülnek a sorozatok és a nézők is megváltoztak. Személyes véleményem szerint a CN klasszikus korszaka, a 90-es évek közepétől a 2000-es évek elejéig, azért jobb volt, mint a mostani, de mindkét időszak jobb, mint a 2000-es évek közepe. De én a klasszikusokon nőttem fel, tehát biztos kicsit elfogult vagyok.

2015. márc. 7. 17:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek azok a mesék a jók amiket gyerekkorában látott.
2015. márc. 8. 11:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Régen is adott szar meséket is, de manapság többet, a jobbak meg ritkábbak.
2015. márc. 8. 15:58
 4/7 anonim válasza:
100%

Szerintem a régi 1000x jobb volt! Nekem a 2014-ben itthon bemutaott cn sorozatok közül egyik se tettszett!(gondolok itt a Nagyfater bátyóra , Steven Universre a Dr. Dimenzi nacira és Clarencre , bár ezt utóbbit akár a Minimaxra is tehették volna , de hát kell ilyen is) A Totál dráma új 6. évadja se volt már a régi(és nem az új szereplők miatt , mert pl még az 1-4. évadot ugyanúgy bírtam az 5.-et pedig szinte már ki nem állhattam) a Kalandra fel és a Parkműsör se most van a toppon sztm. a 2-3. évad részei voltak a legjobbak mind2ből! Amit szerettem az új CN-ről az a Scooby doo legújabb változata volt de azt is a 2.évad után kaszálták! (Mondjuk idén is jön egy új Scooby sorozat szóval:))És amit mostaniak közül szeretek az a Tini Titánok harcra fel!

Összességébe tehát ezekbe a sorozatokba kukkantok bele a CN-en:

Kalandra fel

Parkműsör

Tini Titánok harcra fel!

Scooby Doo (bármelyik széria)

Totál Dráma (1-4. évad)

De a műsorstruktúrájuk sincs a toppon valamiket annyira túlsúlyba helyeznek a régi szériák nagy része meg már eltünt. Most így hogy jön a 24 órás CN van 1-2 visszatérő de nagyon előnytelen időpontban...

Hát nekem ez a véleményem remélem a későbbiekbe több jó rajzfilmet készítenek és jobb műsorprogramot állítanak össze!:)

2015. márc. 10. 17:09
 5/7 Gibby válasza:

Szerintem van jó és rossz de sajnos nagy része szemét.

pl: Steven Universe: abban mi a jó hogy egy kő van a gyerek köldökében?

De vegyük pl a Gumball-t: Szerintem vicces és ha már lecserélik az olyan rohadt jó sorozatokat mint Fosterék háza akkor ilyenre cseréljék! Ne pedig arra hogy a gyerek fel húz egy gatyát és szuper hős lesz.

2015. máj. 12. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A Steven Universe-t inkább a történet, a szereplők fejlődése, a sok érzelgős dráma meg az akció miatt szeretik. Meg mert sokak szerint újító szellemű sorozat.. Sőt, alighanem ez a csatorna legfelkapottabb műsora az újabbak közül, mert elképesztően nagy rajongótábora van.
2015. máj. 12. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Cartoon Network régi sorozatai a legjobbak. Most már alig van jó sori a csatornán. Persze, persze, Kalandra fel, Parkműsor, Gumball és SU de ezeken kívül semmi. Sajnos nagyon ellaposodott a CN (mondjuk ez sem mostanában volt).
2018. márc. 2. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!