Nektek mi a véleményetek a régi Cartoon network mesékről?
Hát, a pár évvel ezelőtti állapothoz képest szerintem is javult. Ugye 2006 körül a vezetőség eldöntötte, hogy rajzfilmek helyett élőszereplős sorozatokat adnak, ami hatalmas nagy hiba volt, gyakorlatilag a csatorna akkor volt mélyponton.
Általában a kb. 2003-2010-es időszakot tartják a Cartoon Network sötét korának, mert akkoriban a rajzfilmek nagy része elég középszerű volt. Voltak kiemelkedő darabok, amik máig népszerűek (pl. Igazság ligája, Ben 10, Billy és Mandy kalandjai a Kaszással, Chowder, Nyomi szerencsétlen utazásai, Tini titánok), de a legtöbb rajzfilm feledhető volt és ma már nem is beszélnek róluk (Juniper Lee, László tábor, Az osztálytársam egy majom, Robotboy, Görcs ikrek, stb.). Meg voltak olyanok is, amik a két szélsőség közé estek, akkoriban népszerűek voltak, de ma már nem ajnározzák őket annyira (Fosterék háza, KND).
A régi Cartoon-os sorozatok, amiket említettél, máig népszerűk és klasszikusnak minősülnek (kivéve mondjuk A maszk, abból inkább a filmre emlékeznek). Lehet, hogy agresszívak voltak, de nem tudom, ez miért baj. A Bátor például horror-vígjáték, a Pindúr pandúrok és az Igazság ligája meg akciósorozatok. Naná, hogy néha durvák voltak, hiszen ez a műfajukkal járt. De mai is vannak ilyenek, pl. nézzük meg a Parkműsort, ami nem is gyerekeknek való, hanem inkább tinédzsereknek. Meg amikor még ment, a Klónok háborúja is hihetetlenül erőszakos volt, és néha a Transformers Prime is, elvégre ezek is akciósorozatok.
Én amúgy nem szerettem mindegyik CN klasszikust, a Dexter például kifejezetten nem tetszett kis koromban, és a Bátorért vagy a Billy és Mandyért se voltam úgy oda. A Boci és Pipit se szeretem. A maiak közül szerintem a Kalandra fel!, a Parkműsor és a Gumball remek sorozatok, és bár én nem ájultam el tőle, de tudom, hogy a Steven Universe-nek is nagy rajongótábora van. A Nagyfater bátyó szerintem erőltetett és feledhető, a Clarence-ből pedig még nem láttam egy teljes részt sem. De vannak ellentmondásosabb sorozatok is (pl. a Tini titánok, harcra fel!), vagy olyanok is, amiket egyenesen rühell vagy figyelemre se méltat a legtöbb rajzfilmszerető (pl. a Johnny Test vagy a Dr. Dimenzi-naci, tehát a kanadai import vackok).
A lényeg, hogy akkor is és most is voltak jó és gyatra rajzfilmek, és nehéz összehasonlítani őket, mert más időszakokról van szó, ma már máshogy készülnek a sorozatok és a nézők is megváltoztak. Személyes véleményem szerint a CN klasszikus korszaka, a 90-es évek közepétől a 2000-es évek elejéig, azért jobb volt, mint a mostani, de mindkét időszak jobb, mint a 2000-es évek közepe. De én a klasszikusokon nőttem fel, tehát biztos kicsit elfogult vagyok.
Szerintem a régi 1000x jobb volt! Nekem a 2014-ben itthon bemutaott cn sorozatok közül egyik se tettszett!(gondolok itt a Nagyfater bátyóra , Steven Universre a Dr. Dimenzi nacira és Clarencre , bár ezt utóbbit akár a Minimaxra is tehették volna , de hát kell ilyen is) A Totál dráma új 6. évadja se volt már a régi(és nem az új szereplők miatt , mert pl még az 1-4. évadot ugyanúgy bírtam az 5.-et pedig szinte már ki nem állhattam) a Kalandra fel és a Parkműsör se most van a toppon sztm. a 2-3. évad részei voltak a legjobbak mind2ből! Amit szerettem az új CN-ről az a Scooby doo legújabb változata volt de azt is a 2.évad után kaszálták! (Mondjuk idén is jön egy új Scooby sorozat szóval:))És amit mostaniak közül szeretek az a Tini Titánok harcra fel!
Összességébe tehát ezekbe a sorozatokba kukkantok bele a CN-en:
Kalandra fel
Parkműsör
Tini Titánok harcra fel!
Scooby Doo (bármelyik széria)
Totál Dráma (1-4. évad)
De a műsorstruktúrájuk sincs a toppon valamiket annyira túlsúlyba helyeznek a régi szériák nagy része meg már eltünt. Most így hogy jön a 24 órás CN van 1-2 visszatérő de nagyon előnytelen időpontban...
Hát nekem ez a véleményem remélem a későbbiekbe több jó rajzfilmet készítenek és jobb műsorprogramot állítanak össze!:)
Szerintem van jó és rossz de sajnos nagy része szemét.
pl: Steven Universe: abban mi a jó hogy egy kő van a gyerek köldökében?
De vegyük pl a Gumball-t: Szerintem vicces és ha már lecserélik az olyan rohadt jó sorozatokat mint Fosterék háza akkor ilyenre cseréljék! Ne pedig arra hogy a gyerek fel húz egy gatyát és szuper hős lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!