Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elöfordulhat a természetben...

Elöfordulhat a természetben hogy arany van a szénrétegben?

Figyelt kérdés

Szénnel fütünk a házunkban és mikor kazánba lapátoltam a szenet, találtam benne olyant amiben arany szinü csillámok vannak benne. Megvizsgáltam közelebbröl. Nem szénböl van és nem tapad rá a mágnes de még az iránytü sem reagál rá.

Nagyon kemény, karcolja az üveget. Mégis salakos szén szerü anyagnak tünk. Apró kis lapocskáknak tünnek az kis aranyszinü részek. Sajnos a telefonom nem a legjobb minöségü képet csinálja róla.

Milyen ásvány keverdhet a szén közé amiben arany szerü szemcsék vannak ?

2015. febr. 24. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:
lehet pirit is, kinézetre ugyanolyan, mint a arany.
2015. febr. 24. 19:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Közben egy kisebb darabot beleraktam egy májkrémes dobozba és azt a rá az izzó szénre. Aztán kivettem és kegyetlen erös szúrós szaga volt. Ami maradt belölle mintha rozsda lenne, arany szinü daraboknak még nyoma sincs :(
2015. febr. 24. 20:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnos ez a max fotó minöség amie képes a telefonom.

[link]

2015. febr. 24. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!