Melyik éri meg jobban? A pszichológus vagy a szociológus?
Talán azt kellene eldönteni, mi érdekel a leginkább, milyen munkát szeretnél végezni.
A mesterképzés még odébb van, addig bepillantást nyersz az egészbe, és talán könnyebben el tudod dönteni, merre szakosodj. Amúgy én nem hallottam olyan mesterképzésekről, miket írtál. Gyermekpszichológus és kriminálpszichológushoz a diploma megszerzése után klinikai szakpszichológus, míg a tanácsadóihoz pedig tanácsadó szakpszichológus szakvizsga kell. Ez egyetem után még plusz 3-4 év tanulás.
Szerintem pszichológusra jobban szükség van, mint szociológusra. Bár állítólag már ők is túl sokan vannak. Viszont a jövőben valószínűbb, hogy rájuk egyre nagyobb szükség lesz, iskolákban, munkahelyeken, stb.
Egyébként tényleg az legyen az első, hogy eldöntsd melyik érdekel jobban, olvass utána, hogy konkrétan mi a feladatuk, keress mintatanterveket, vagy nézz egyetemek honlapján órarendeket,hogy miket tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!