Szabad rendelni minden feltétel nélkül külföldről modafinil tartalmú készítményt itthonra? Ha nem, akkor mi a feltétele?
Én nemrég rendeltem a modafinilcat.com-ról, de a posta vámhivatalából megkerestek, bekérték a számlát és az utalás adatait, majd ez a levél jött egy postai dolgozótól:
Tisztelt **** Gábor!
Az alábbi szempontok figyelembe vételével a küldött gyógyszerek csak ezekkel a feltételekkel hozhatók be Magyarországra.
Az importálni kívánt modafinil hatóanyagú gyógyszer illegális, Magyarországon ilyen hatóanyagú készítmény nincs forgalomban, de egyedi import keretében a szakorvosok legálisan kérhetik a beszerzését.
Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendeletre tekintettel, fekvő beteg esetén a kórház kezelőorvosa, járó beteg esetén a szakorvosa indokolja meg és indítja el a hazánkban nem, de külföldön forgalomban lévő gyógyszer beszerzését. Legálisan csakis ellenőrzött gyógyszert lehet beszerezni, tevékenységi engedéllyel rendelkező nagykereskedő hozhatja be.
Üdvözlettel:
K**** M******
Magyar Posta Zrt.
Logisztikai Igazgatóság
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Import Kicserélő Üzem
Szia!
Te rendeltél erről az oldalról?
Az egyik válaszoló által említett weboldalról (szerintem egyre gondolunk) rendeltem én is. Nekem még a rendelés során megjegyzésben megadott kéréseket is figyelembe vették. A készítménnyel teljes mértékben megvagyok elégedve. Szigorúan csak vizsgákra való felkészüléshez használom, mert munka mellett a teljesítő képességem nem a legjobb. Mindenkinek egyénileg kell eldönteni-e, hogy vállalja-e a lehetséges mellékhatásokat a kívánt hatásért cserébe.
Ui. megjegyezném, hogy egy átlagos vény nélkül kapható fájdalom csillapítónak is millió mellékhatása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!