Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szabad rendelni minden feltéte...

Szabad rendelni minden feltétel nélkül külföldről modafinil tartalmú készítményt itthonra? Ha nem, akkor mi a feltétele?

Figyelt kérdés
itthon nem is ismerik, gyógyszertárban a gépben sincs benne, kábítószer tiltólistán semmi (mondjuk miért is lenne, de azért megnéztem) és sehol nem találtam arra infót, hogy kell-e egyáltalán egy vény hozzá vagy sem, hogy rendelhessek. Nem akarok miatta bajba kerülni, de tényleg semmi tájékoztatást nem találtam erről de ugyebár a törvény nem ismerete nem mentség a büntetés alól... valaki esetleg tudja a kérdésemre a választ?

2015. febr. 9. 14:38
1 2
 11/16 anonim válasza:
78%
7 év alatt sokat változik az orvostudomány álláspontja, tudtommal jelenleg úgy állnak vele, hogy nem okoz függőséget.
2016. ápr. 26. 18:18
 12/16 szagabesz válasza:
77%

Én nemrég rendeltem a modafinilcat.com-ról, de a posta vámhivatalából megkerestek, bekérték a számlát és az utalás adatait, majd ez a levél jött egy postai dolgozótól:

Tisztelt **** Gábor!

Az alábbi szempontok figyelembe vételével a küldött gyógyszerek csak ezekkel a feltételekkel hozhatók be Magyarországra.

Az importálni kívánt modafinil hatóanyagú gyógyszer illegális, Magyarországon ilyen hatóanyagú készítmény nincs forgalomban, de egyedi import keretében a szakorvosok legálisan kérhetik a beszerzését.

Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendeletre tekintettel, fekvő beteg esetén a kórház kezelőorvosa, járó beteg esetén a szakorvosa indokolja meg és indítja el a hazánkban nem, de külföldön forgalomban lévő gyógyszer beszerzését. Legálisan csakis ellenőrzött gyógyszert lehet beszerezni, tevékenységi engedéllyel rendelkező nagykereskedő hozhatja be.

Üdvözlettel:

K**** M******

Magyar Posta Zrt.

Logisztikai Igazgatóság

Nemzetközi Posta Kicserélő Központ

Import Kicserélő Üzem

2016. aug. 12. 13:48
 13/16 anonim válasza:
Azóta van rendelhető szlovákiából. Házhoz hozza a futár, de nem ajánlom. Nem írom ide a weboldal linkjét, de az email címük nem működik, üzenetküldő űrlapot kitöltöd, nem kapsz választ, a telefonszámukat nem veszik fel, a domain cím tulajdonosa rejtett, cégnév sehol. Szóval ha rendelsz és átvetted a futártól, és valami nem kóser, nincs lehetőséged semmit se tenni.
2018. márc. 13. 15:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Te rendeltél erről az oldalról?

2019. ápr. 23. 15:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Négy éve a kérdező azt tudakolta, hogy szabad-e. Nem szabad, akkor is leírtam. Más kérdés, hogy szürke úton bejut.
2019. ápr. 23. 16:03
 16/16 anonim válasza:

Az egyik válaszoló által említett weboldalról (szerintem egyre gondolunk) rendeltem én is. Nekem még a rendelés során megjegyzésben megadott kéréseket is figyelembe vették. A készítménnyel teljes mértékben megvagyok elégedve. Szigorúan csak vizsgákra való felkészüléshez használom, mert munka mellett a teljesítő képességem nem a legjobb. Mindenkinek egyénileg kell eldönteni-e, hogy vállalja-e a lehetséges mellékhatásokat a kívánt hatásért cserébe.

Ui. megjegyezném, hogy egy átlagos vény nélkül kapható fájdalom csillapítónak is millió mellékhatása van.

2019. nov. 9. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!