Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hány éves volt mózes, amikor...

Hány éves volt mózes, amikor kivezette a zsidókat egyiptomból?

Figyelt kérdés

2015. jan. 29. 21:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Kb. 40 évig vándoroltak a kivonulás után a Biblia szerint. Azt is írja, hogy ezután Mózes meghalt 120 évesen, mielőtt beléphetett volna Kánaán földjére.

Vagyis úgy 80 körül volt, amikor kivezette a népet.

2015. jan. 30. 07:22
 2/3 anonim ***** válasza:

# 1 -nek igaza van, annyit teszek hozzá, hogy Mózes 2. könyvében konkrétan is írja:

"Mózes nyolcvan éves volt, Áron pedig nyolcvanhárom éves, midőn szóltak Fáraóhoz. " ( 2Móz 7:7 )

( Ezután vezette ki népét Egyiptomból. )

Ezzel összhangban az 5. könyvben:

"És Mózes szólította egész Izraelt és mondta nekik: ...vezettelek benneteket negyven évig a pusztában" ( 5Móz 29:1; 29:4 )

"Százhúsz éves vagyok én ma, nem bírok többé kivonulni, meg bevonulni" ( 5Móz 31:2 )

"Mózes pedig százhúsz éves volt, mikor meghalt" ( 5Móz 34:7 )

2015. jan. 31. 18:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor Midján földén nem 30 évig volt? Vagy a 10 csapás 20 év alatt ment végbe? Mert én eddig úgy tudtam, hogy 30 évesen ölte meg az Egyiptomit, utána elmenekült, és Midján földjén 30 év után szólította és hívta el az Úr. De ha 80 évesen jöttek ki Egyiptomból, akkor az még 20 év, ami vagy a csapások alatt ment el, vagy pedig már eleve nem 60 évesen hívta el... Tudtok erről valamit?
2017. nov. 25. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!