A húgom egyik tanárnőjét úgy hívják, mint a Pokémonból valamit. Ez hogy lehet?
A húgom mondta, hogy van egy tanárnője, akit Yohto Mártának hívnak. Tudjátok, a Pokémon rajzfilmsorozat legeljén Ash és a barátai a Yohto ligában játszanak. Ashnek az első 8 jelvényt a sorozat 1.(-2.?) évadjában azért kell összegyűjtenie, hogy mehessen abba a ligába, a Yohto-ligába játszani.
Dzsotónak kell ejteni egyébként. Tehát leírva Yohto, kiejtve Dzsotó.
És a húgom mondta, hogy valami Csótó, vagy Yohto Mártának hívják a tanárnőjét. Lehet hogy Csótó? De az is már majdnem Yohto! Ez hogy lehet?
1. Hááát ez úgy lehet, hogy szegény tanárnénit jól elcseszték. De legalább is a nevét.
2.Azért ez a neve, hogy legalább a kisgyerekek szeressék noha nem a tanításáért, hanem mert már hallották a nevét a kedvenc meséjükben.:))))(Ezen még én is nevetek)
Vagy csak simán át anyakönyveztette magát, hogy menőbb legyen a neve, mert eredetileg így hívták:Bugyi Márta
Azért mert ez a neve! Csotó Márta mi ebben az olyan furcsa? Akkor gondolom szolnokiak vagytok, mert ott találtam egy ilyen nevű tanárnőt.
A Pokemon játék hat régióban játszódik, a hatodik régió Kalos, most beírtam a Google-be, rögtön kidobott több "Kálos" vezetéknevű magyar embert, pedig hidd el nem a Pokemon után lettek elnevezve. Ugyanígy az, hogy van valaki, akinek a vezetékneve hasonlít a Johto (és nem Yohto egyébként) régió nevéhez kiejtve, hát most én nem tudom nem tartom olyan különlegesnek.
Amúgy annyi pontosítás, hogy a Pokemon anime első évada a Kanto régióban játszódik, onnan mennek Ash és barátai a játékokban nem létező Orange-szigetekre, és csak ezután jött a Johto liga. Tehát Johto a 3. évadtól kezdődik és több évadot felölel, sokak szerint (szerintem is) az anime leggyengébb részei a Johto-ban játszódók.
Az "Yohto", de a pokémonban "Johto" van. Nem ugyan az...
Kiejtésben hasonló és mókás, de nem ugyan az.
3:
Köszönöm hogy végre valaki komolyan vette a kérdést! Köszönöm!
4:
Nekem mindkettő kiejtése "Dzsotó".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!