10-es skálán hogyan értékelnétek a fotóimat?
még csak 13 éves vagyok, eléggé amatőr, de szeretném a véleményeteket kérdezni :)
a válaszokat nagyon köszönöm :))
utolsó: amit felsoroltál nekem, abból én mindent tudok, de én nem úgy fotózok, hogy fel vagyok készülve, ellenőrizgetem a fényviszonyokat, órákat állok, hogy valamit is kapjak. hanem csak úgy, spontán. ami megtetszik nekem, és nálam van a teló, azt gyorsan lekapom. akkor inkább változtatok a kérdésemen egy kicsit:
10-es skálán milyennek értékelnétek a SPONTÁN fotóimat?
amúgy nem komolyan szeretnék a fotózással foglalkozni, hanem hobbiból, csak nem tudom, hogy ti milyennek is értékelnétek egy olyan fotót, ami teljes előkészület nélkül, spontán készült egy 13 éven lánytól. :)
Egy spontán fotó is csak akkor lesz jó, ha figyelembe vannak véve a fényviszonyok, a kompozíció, stb.
Ha csak ész nélkül nyomkodod a gombot, az rossz lesz - akárhány éves vagy, akármivel fotózol.
Kivéve, ha a többi, hozzád hasonló, fogalmatlan fotós által készített értékelhetetlen fotóhoz viszonyítom. Akkor ugyanis pont ugyanolyan.
De mint fénykép, ezek így nem jók.
" csak úgy, spontán. ami megtetszik nekem, és nálam van a teló, azt gyorsan lekapom."
Akkor csak simán spontán semmit mondóka, nem művészi szempontból.....
A képeid pont olyanok, mint bármelyik másik 13 éves lányé. Az elmondásod alapján nem is volt más célod velük.
Korábban azt írtad, hogy te hobbiból fotózol. De szerintem ez hobbi fotózás, hogy minden tudatosság nélkül fényképezed, ami megtetszik. Ez szerintem csak annyit jelent, hogy van egy fényképezőgéped vagy kamera a mobilodban, mint mindenki másnak és pont ugyanolyan képeket is csinálsz vele. Olyan, mint ahogy mindenkinek van tolla és tud is vele írni, az emberek többsége mégsem mondja, hogy hobbija az írás, csak néha leír dolgokat.
Szerintem akinek valami hobbija, az próbálja azt a dolgot nem csak sokat, hanem odafigyeléssel, tudatosan művelni, foglalkozik a témával, próbálja minél jobban megismerni, fejleszteni a tudását, mert érdekli, kíváncsi, hogy lehet jobb az alkotás, mert neki ez a hobbija és fontos neki a végeredmény.
Te a saját elmondásod alapján csak kattintgatsz, fényképezgetsz, de mivel annyira nem érdekel, hogy végig is gondold, hogy mit hogyan érdemes lefényképezni, hogy jól nézzen ki, ezért a fényképet nem igazán te készíted, csak épp a te kezedben van a gép. Az általad írtak alapján, te nem hobbifotós vagy, csak egy lány, akinek van egy fényképezőgépe.
Nincs ezzel baj, egy csomóan vannak így vele rajtad kívül. Ha neked jó így és megfelelnek az ilyen képek, akkor ne változtass ezen, élvezd így az életet és a fényképeket. De ha nem fordítasz rá figyelmet, hogy mit csinálsz, nem akarod megtanulni, hogy lehetne jobb, mert annyira nem érdekel, akkor ne várd, hogy mindenki dícsérni fogja, hogy milyen ügyes vagy és bátorítani fognak, hogy te erre születtél - és ne is nagyon higgy azoknak, akik elfogultságukban mégis ilyeneket mondanak, mert a rokonainknak úgyis tetszik minden, amit csinálunk (vagy csak nem merik a szemedbe mondani, hogy mégsem így van).
Én profi fotós vagyok, fotózásból élek, de én is csinálok ilyen képeket magamnak, mikor nincs kedvem különösebben foglalkozni vele, hogy milyen lesz a végeredmény, vagy ha csak emlékeztetőket "jegyzetelek" magamnak. De azokról a képeimről pontosan tudom, hogy nem azért készülnek, hogy bárkinek tetsszenek és ezért nem is kérdezem meg, hogy kinek mennyire tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!