Szeretném ha értékelnétek amit írtam? Jöhet hideg meleg.
Szereplők:
Név: Szammer Vivien
Becenév:Xéni
Kor:15
Érdeklődési kör:Pop, rock zene, olvasás,
Kedvenc idézet:Tudod, amikor rám mosolyogsz, az egész világ sokkal jobb hely, mint egyébként.
Beszélt nyelv: Magyar, Angol
Születés nap: December 30
Név: Szabó Ádám
Becenév: Ádí
Kor: 15
Érdeklődési kör:Banda, gitár
Kedvenc idézet:Nem vagyok flegma, se bunkó, csak nincs kedvem hozzád ! ;D ~
Beszélt nyelv: Magyar, Angol, Francia, Német
Születésnap : Február 3
Név: Nagy Ákos
Becenév: Ákí
Kor: 16 ( bukott)
Érdeklődési kör: Banda
Kedvenc idézet:Jó kedved van !? várj 5 percet, valaki úgy is elbassza ! ~
Beszélt nyelv: Magyar,Német
Születés nap: Június 15
Név: Kocsis Laura
Becenév : Lola, Lau
Érdklődési kör: Tánc, suliélet, facebook, divat
Kedvenc idézet:"Táncolok míg élek, mert tánc nélkül nincs élet!"
Beszélt nyelv: Magyar,Portugál
Születés nap: Árilis 11
Név: Antal Mariann
Becenév: Marcsi
Érdeklődési kör: Barátok
Kedvenc idézet:Csak a barátok azok, akik akkor is meghallgatnak, ha hajnali négykor hívod fel őket."(Lau Kari <3)
Beszélt nyelv: Magyar, Francia
Születésnap : Október 4
Név: Barna Tamás
Becenév: Tomi
Kor:15
Érdeklődési kör: Csajok, foci
Kedvenc idézet:Focista szív, focista lélek
FOCISTA leszek amíg élek.
Születés nap : Auguszus 21
Beszélt nyelv: Magyar, Angol
Név: Szammer Szabina
Kor: 6
Becenév: Bina
Érdeklődési kör: Barbie babák
Beszélt nyelv: Magyar
Név: Szammer Márk
Kor: 17
Becenév: nincs
Érdeklődési kör: Haverok, bandák, kosár,zene minden mennyiségben
Kedvenc idézet:,,Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene."
Beszélt nyelv: Magyar, Spanyol, Angol
Születés nap : Március 18
Név: Sipos Dorina
Becenév: Dodi
Érdeklődési kör: Ádám
Kedvenc idézet : Nincs
Beszélt nyelv: Magyar, Portugál
Születés nap : Július 1
Augusztus 31 (Szombat)
Mint a többi átlagos lány én sem vártam a suli kezdést. Utolsó hétvégén sátorozni mentünk a gyermekkori legjobb barátnőmmel Lilivel és családjával.
Nem történt velünk semmi izgi nagyon hamar eltelt az a nap és már reggel indultunk is vissza.
Összefoglalva a napom jó volt .
A vasárnapom úgy telt mint mindíg pop zene hallgatással egy kis olvasással..
Szeptember 1 ( Hétfő)
Reggel szomorúan ébrettem mert vége a nyárnak. :/ Siettem felöltöztem hogy el ne késsek az iskolából. Már az első nap belebotlottam a suli legmenőbb pasijába aki mellesleg már tavaj óta tetszik. A neve Ádám.Az úgy történt, hogy mentem a folyosón épp a nevemet hallottam amikor hátrafordultam és előre nem néztem így nekimentem .
Elejtettem minden könyvet a kezemből.
- Bocsáss meg-mondta
- Semmi baj én voltam ügyetlen.
- Melyik osztályba jársz ? kérdeztem
- 10/c- felelt
- Én is .mondtam mosolyogva.
Együtt mentünk be az osztályterembem mert kiderűlt , hogy egy osztájba járunk. Amint beértünk minden szempár ránk ragadt.. Az is kiderült egymás mellett ülünk órán. Nagyon összebarátkoztam egy lánnyal akinek a neve: Mariann .
- Szia köszöntem Mariannak . Láttam hogy egy másik lány mellette van.
- Szia az én nevem Szammer Vivien
- Szia én Kocsis Laura vagyok. Én a 10/b be járok.
Megebédeltünk. Egész nap osztályfőnöki órák voltak , leírtuk az órarendet.
Mikor hazamentem kitálaltam mindent anyának. Tanúltam.. Olvasgattam.
Majd mentem az ágyba mert nagyon vártam a holnapi sulis napomat.
Összefoglalva.. Nem történt semmi rossz dolog.. Összebarátkoztam Mariannal és Laurával. Összetalálkoztam a suli legmenőbb fijujával és beszélgettem is vele. $ ;)
Szeptember 2 (Kedd)
Reggel mire kikászálódtam az ágyból már 7 óra volt. Rettenetesen siettem , hogy el ne késsek. Mikor a suliba értem megpillantottam Ádámot akin egy szürke kabát volt meg egy farmer a haja a szemébe lógott. Azt hiszem egy kicsit tovább bámultam mint kellett volna .
Szerintem észre is vette. Miközben mentem felfelé a lépcsőn találkoztam Lau-val .
-Szia.-köszöntem
-Heló
- Tegnap kijött az új nice-pink szájfény alig vártam , hogy megvehessem.
-Értem- feleltem zavartan
Mivel egymással szembe van a termünk itt ketté váltak útjaink elköszöntem Lolától és már mentem is be a terembe. Leültem Ádám mellé . Persze Dorina aki Ádám mellett ül gyilkos pillantásokat vetett rám. Elkezdődött a magyar óra valaki oldalról megbökött ezért felfigyeltem Ádi volt az . Egy cetlit nyomott a kezembe.
" Milyen óránk lesz?"
" Angol"- visszaadtam Ádámnak a cetlit és bólintott .
Termet váltottunk. Megkérdeztük a tanárurat , hogy hogy kell ülni. Azt mondta névsor szerint.
Nekem Sipos Dorina mellett kell ülnöm aki feltehetően nagyon utál.
Persze azt hiszi szeretnék valamit a pasijától Ádámtól.
Pedig nem, csak távolról csodálom.
Vége volt az óránknak .
Éppen az ajtón léptem kifelé amikor megcsúztam a vizes kövön de nem estem el mert hátulról valaki megfogott.
Vajon ki? Hát Ádám.
-Köszönöm
- Legközelebb vigyázz jobban. -Mosolygott az édi mosolyával .
Égővörös fejjel mentem hazafelé. A távolból a nevemet kiáltották. Mariann volt az .
Hazafelé beszélgettünk . Egy-két pasiról .
Szóbekerült Ádám is. Azt mondta Marcsi hogy látszik , hogy belé vagyok zúgva.
Én csak szó nélkül meredtem a cipőm orrára.
- Honnan veszed , hogy bele vagyok zúgva Ádiba?
- Onnan , hogy ma reggel egy percig bámultad.-mosolygott
- De nyugi nem mondom el senkinek, bár szerintem nem csak én vettem észre.Hanem Lau is mondta , hogy furán viselkedsz. Mikor a kapunk elé értem elköszöntem Marcsitól.
- Szia anyu megjöttem .
- Szia . Mi volt ma a suliba?
-Semmi-válaszoltam
Anyu felhúzott szemöldökkel meredt rám mert tudja , hogy a semmi azt jelenti , hogy sokminden.
-Hát jó ma 1 percig néztem Ádámot Mariann és Lau észrevette rajtam , hogy belezúgtam de nem mondják el senkinek. Dorina Ádám barátnője gyilkos pillantásokat vet rám. Ma elkapott Ádám akivel váltottam 2 szót. Nagyjából ennyi.
- Értem
- Felmegy a szobámba .
A mai nap jó volt csak talán elfogom magam hányni Dorinától :(
Bocsi először Szammer Xénia volt a neve de átneveztem.
Becenév:Vica
. . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`
Teljességgel igazat kell adnom az előttem szólónak. Kedves kérdező, nem kellene erőltetni ezt az írás-dolgot.
Abszolút bizakodva kattintottam a kérdésre, ennek ellenére már a legelején éreztem, hogy nem lesz egyszerű... :D
Fennakadtam például azon, hogy a történet megkezdése előtt egyenként felsorolod, jellemzed a szereplőket. Egyrészt már itt kiderül, hogy teljes mértékben az SzJG sorozata építesz, másrészt a karaktereket nem egy előzetes leírásból kellene megismernie az olvasónak. Ez a "namostbemutatokmindenkit" dolog arra vall, hogy a történetből konkrétan semmi nem derül ki az egyes szereplőkről, egyiknek sincs egy egyedi és csak rá jellemző vonása sem.
A helyesírásod kritikán aluli - olyan alap és mindennap használatos szavakat írsz le teljesen hibásan, mint az "osztály", a "kiderült", vagy a "tavaly". Ez szerintem elég nagy szégyen (ha általános iskola első vagy második osztályába jársz, akkor ezt a megjegyzést semmisnek veheted, ha ennél idősebb vagy, akkor semmiképp) Folyamatosan lehagyod vagy rossz helyre szúrod be az írásjeleket, így borzasztó nehéz olvasni az írást, a toldalékok és a space billentyű használatával is van "némi" problémád, nem tudom, nem vagy külföldi véletlenül? Ez esetben miért nem az anyanyelveden írsz (remélhetőleg azt beszéled valami értékelhető szinten)?
Meg mik ezek az itt-ott felbukkanó hangulatjelek? Értem én, hogy naplóstílusú irománynak szántad a szöveget, és hogy a nagyra becsült SzJG -ben is így van, de ez akkor is trehány így.
"minden szempár ránk ragadt" Az horrorisztikus lehetett. Ha azt akartad kifejezni, hogy mindenki egy emberként rájuk nézett, és nem azt, hogy az összes gyerek kivájta a szemeit, a helyes szókacsolat úgy hangzik, hogy "minden szempár ránk szegeződött".
Ja, és ha hatásszünetet akarsz hagyni mondat közben vagy után, akkor azt HÁROM ponttal tudod megtenni. Nem kettő, nem négy, nem öt, hanem HÁROM.
Na meg a történet elején írod, hogy a főszereplő rögtön belebotlott a srácba, aki TAVALY ÓTA tetszik neki, hogyhogy csak ekkor tudja meg, hogy az illető pasival egy osztályba járnak...? Persze, létrejöhet a szituáció, ha most kezdik a gimnáziumot és esetleg sulin kívül ismerik egymást, viszont esetedben nem hinném, hogy ilyesfajta borzasztó merész logika állna a háttérben.
" Leültem Ádám mellé . Persze Dorina aki Ádám mellett ül gyilkos pillantásokat vetett rám." Most akkor ki ül Ádám mellett?
"Hazafelé beszélgettünk . Egy-két pasiról ." Talán "hazafelé beszélgettünk egy-két pasiról."
"amikor megcsúztam a vizes kövön" Mitől volt vizes a kő? Ez a mondat úgy hangzik, mintha a csaj számára egyértelmű lenne, rajta kívül viszont szerintem senki sem érti a helyzetet.
A "gyilkos pillantásokat vetett rám" kifejezést többször is változtatás nélkül használtad, ebből (is) kiderül, hogy egyébként egyáltalán nem ilyen a szóhasználatod, csak akartál valami "hú de íróit" a történetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!