Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit csináljak a fogammal?

Mit csináljak a fogammal?

Figyelt kérdés
Amikor hideg vagy meleg éri a fogamat, belenyilal, és elkezd fájni... mindezt csak pár másodperc ( 20-25 max) , de így sem hideget, sem pedig forró / meleg ételt nem bírok enni / inni ... Erre van valamilyen gyógyszer vagy valami ? Orvos látta a fogaimat, dehát ez az orvos olyan is... 15 éves vagyok , iskolafogásznál voltam nem is egyszer.. rosszak eléggé a fogaim, de nem bírok vele mit csinálni, részben genetika is, viszont rendszeresen mosom . Mit tegyek, hogyha hideg/meleg éri, ne fájjon?

2012. okt. 21. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem akkor volt ilyen a fogam, amikor kezdett kilyukadni. mármint még nem látszott hogy lyukas, de azt mondta a fogorvos, hogy ez, és az hogy egy bizonyos ponton a fogam elkezdett fehérebb lenni azt jelenti hogy lyukas lesz hamar. kifúrta, betömte és már jó ^^

16/L

2012. okt. 21. 22:08
 2/6 A kérdező kommentje:
igen, nekem is ugyanezt csinálta a doki : kifúrta, betömte.. csak éppen nálam 1 hét se telt el, kiesett a tömés, megiont visszamentem hozzá, lecseszett kb. hogy mért esett ki ( pedig nem az én hibám volt) , visszarakta, nem telt el megint egy hét, és újra kiesett ... szóval most lyukas elől a fogam, ami elég hülyén néz ki .. de egyébként is érzékeny volt a hidegre és a melegre is.. nemtudod, mit kéne tenni ? van valami gyógyszer rá vagy valami ?
2012. okt. 21. 22:11
 3/6 anonim ***** válasza:

A Sensodyne fogkrémet szokták ilyenkor javasolni.

Az lenne a legjobb, ha elmennél egy maszek fogorvoshoz, mert ha 2x is kiesett a tömés, akkor félő, hogy a luk, nincs is rendesen kitisztítva, mert nem egy pecíz orvos, aki betömte.

Az, hogy érzéken, lehet annak a jele, hogy be fog gyulladni. Márpedig, ha begyullad, akkor gyökérkezelni kell. A gyökérkezelt fogak, egy idő után, elszíneződnek.

Szóval, mindenképpen keress, egy alaposabb orvost! Ne bízd a véletlenre!

2012. okt. 21. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon érzékeny a hidegre és melegre!de nekem elöl két fogam feketedik szval tömni kéne...ajánlatos a 3zori mosás
2012. okt. 21. 23:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Idegelni kellene! Irány a fogorvos!
2012. okt. 22. 18:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki :) ha esetleg van még ötlet, szívesen fogadom :)
2012. okt. 23. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!